„V současné době máme volná tabulková místa a můžeme přijímat uchazeče s maturitou, kteří splňují  podmínky, jakou je beztrestnost,  fyzická a psychická kondice i osobnostní způsobilost," nastínil Pavel Mareš, vedoucí územního odboru, základní podmínky přijetí k policii.

„Naše potřeba nových policistů je vyšší, než poptávka maturantů.   Situace by nebyla tak špatná, kdyby spousta uchazečů neskončila po zdravotních a psychologických vyšetřeních, přes něž projde tak dvacet procent adeptů," konstatoval šéf policistů na Benešovsku.

„Dnes  máme volná místa u služby pořádkové policie v Benešově, Vlašimi, Týnci nad Sázavou, Čerčanech a shodou okolností perspektivně i u dopravního inspektorátu," připustil Pavel Mareš, vedoucí územního odboru.

„A kolegové z územního  odboru  Praha venkov – jih mají volných míst  více," podotkl velitel policistů na Benešovsku s tím, že přijatého budoucího policistu nikdo nenutí, aby nastoupil na vzdálené služebně, kdy že volno blíže k jeho bydlišti.

„Například uchazeči z Pyšel nebudu nabízet místo v Čechticích, když může nastoupit v Mnichovicích nebo Kamenici, kam má jednoduší a rychlejší dojíždění," přislíbil policejní plukovník.

Uchazeče o zaměstnání policisty, který splňuje základní podmínky pro přijetí, si jeh budoucí kolegové proklepnou. Souběžně s přijímacím administrativním kolečkem se rozbíhá i prověrka, zda adept nefiguruje v rejstříku trestů či přestupků a není zapletený v nějakém rozpracovaném   případu.

„V okamžiku, kdy se objeví nějaká negativní informace, třeba z obecního úřadu nebo obvodního oddělení v místě bydliště, se přijímací řízení  zastavuje,"  upozornil vedoucí územního odboru.

Vážnému uchazeči stačí zajít na nejbližší obvodní oddělení a domluvit si schůzku s jeho vedoucím. Ten zájemci podá prvotní informace a zkontaktuje s územním odborem, jenž prostřednictvím personálního oddělení krajského ředitelství zajistí a zařídí veškeré nutné náležitosti.

„Nebo může zavolat na naše telefonní číslo 974 871 111, či si najít základní informace  a kontakty na www.policie.cz v kolonce středočeského krajského ředitelství PČR," poukázal Pavel Mareš.