„O složení alergenů v jednotlivých pokrmech budeme hosty informovat v každém jídelním lístku. Všechny jídelní lístky máme v trojjazyčné mutaci a včetně fotografií. Aby si zákazník uměl představit, jaký pokrm mu bude servírován. Jednotlivé lístky doplníme o další stránku, na které budou alergeny rozepsané s jednotlivými čísly.

Každý pokrm (bude-li některý z alergenů obsahovat) bude i s fotografií následně tímto číslem označený. Totéž bude připravené samozřejmě i na webových stránkách a ve všech našich provozovnách," vysvětila ředitelka zmíněných hotelů a Bowling baru v Tyršově ulici.

A pokud alergen obsahuje pizza v krabici?

"Pokud si zákazník bere pizzu do krabice, má předem možnost se o alergenech dozvědět právě na našem webu nebo přímo v provozovně, kde mu bude předložený jídelní lístek. Vzhledem k tomu, že se zákazníci již dříve na alergeny ptali, bereme to jako další krok ke zlepšení námi poskytovaných služeb. Celkové firemní náklady spojené s informovanosti o alergenech odhaduji na 3000 korun," doplnila Renata Auersvadlová.