Vozidla od Prahy na Tábor projíždí po tělese hlavní silnice volným jízdním pruhem, směr od Tábora na Prahu po dosavadní objížďce ulicemi Křižíkova, Jana Nohy, Ke Stadionu, Hodějovského, Červené Vršky.

Nájezd na hlavní silnici I/3 z města a projetí křižovatky u hotelu Benica směrem na sádky Papírna není možný. Ve směru od Jarkovic a Papírny lze odbočit pouze doprava směr Bystřice. Odbočit z hlavní silnice od Prahy do Křižíkovy ulice (U Topolu) a nájezd z ní směr Bystřice, pokud u ní není silničářská technika, možný je.

Pro nákladní auta nad 7,5 tuny stále platí objížďka z Olbramovic na Sedlčany po silnici I/18 na křižovatku Skalka a dálnici D4. Tranzitní nákladní vozidla do 7,5 tuny jsou z hlavní tahu odkláněná u Bystřice směrem na Struhařov. Případně z Křižíkovy ulice, do níž pro ně platí zákaz vjezdu, na obchvat kolem strojíren do Černoleské ulice.

Úsek od Máchovy ulice k Červeným Vrškům zůstane jednosměrný do října

Oprava by měla skončit do poloviny srpna, kdy po 17. srpnu dojde ke změně dopravního režimu. Vozidla ve směru od Tábora do Prahy se vrátí na těleso hlavní silnice I/3, přičemž úsek od křižovatky s týneckou výpadovkou II/106 (u trafostanice, Máchova ulice) ke křižovatce Červené Vršky (BČS Benzina) zůstane kvůli poškozenému mostku u Erbenovy ulice jednosměrný do října.

Provoz ve směru od Prahy bude odkláněný doprava přes Pomněnice na týneckou výpadovku II/106, vozidla najedou zpět na hlavní silnici Praha – Tábor u trafostanice.

Těžká tranzitní doprava na jih bude už od Prahy směrovaná mimo Benešov po dálnici D4 na Skalku a po I/18 přes Sedlčany na křižovatku s I/3 u Olbramovic. Případně od Mirošovic po dálnici D1 a Divišov na Bystřici.