„Pro osobní a nákladní dopravu do 12 tun vede obousměrná objízdná trasa  přes Radošovice, Bílkovice, Divišov a Struhařov,“ upozornila Ladislava Boháčová z odboru dopravy vlašimské radnice.

Řidiči těžkých nákladních vozidel a kamionů  budou na uzavírku upozornění pomocí informativních směrových značek, které je budou před uzavírkou varovat  na důležitých křižovatkách  v širokém okolí.

Pro  autobusy, dopravní obsluhu a vozidla integrovaného  záchranného  systému povede objížďka z Domašína po silničce 3. třídy s nepřehlednými zatáčkami kolem plachtařského letiště u Radošovic    k Vlašimi.

V prvním etapě bude zcela neprůjezdná  Benešovská ulice mezi křižovatkou silnic  II/113 a II/112 v blízkosti  Palackého náměstí ve Vlašimi 
k zastávce MHD u Domašínské brány. Tam by měly být práce hotové do konce dubna.

„Práce na druhém úseku od křižovatky u kostela na náměstí v Domašíně kolem památníku padlých s možností průjezdu přes most k Domašínské bráně mají začít po Velikonocích 10. dubna,“ uvedla úřednice odboru dopravy.

V třetí fázi bude uzavřené celé náměstí včetně průjezdu  k mostu přes Domašínský potok. Ukončení výkopových  prací a zprovoznění hlavní silnice II/112 je plánované na začátek července.

„Po dobu úplné uzavírky nebude obsluhována autobusová zastávka Domašín – brána. Prostor pro bezpečné otáčení autobusu MHD  je zajištěný na náměstí v Domašíně,“ doplnila Ladislava Boháčová.