„Z důvodu zahájení prací na propojení hlavní trasy obchvatu v tomto místě a výstavby nové tečné křižovatky silnic I/3 a III/1116 je silnice III. třídy nyní úplně uzavřena a provoz je převeden na objízdnou trasu,“ konstatoval. Už tedy neplatí stav, kdy se od počátku června po dva měsíce jezdilo po provizorní komunikaci s obousměrným provozem.

„Objízdná trasa je vedena obousměrně po silnici číslo I/3 až ke sjezdové větvi u Bystřice, kde pokračuje vlevo po silnici číslo II/111 městem Bystřice, kde asi po kilometru vede vpravo na silnici číslo III/1111 přes Opřetice – a dále vpravo po silnici III/1114 osadou Jinošice až na křižovatku silnic číslo III/1114 a III/1115, odkud pokračuje vpravo na silnici číslo III/1115, až se napojí na uzavřenou silnici číslo III/1116,“ upřesnil Buček.

Z výstavby obchvatu Olbramovic, přeložky silnice I/3.
OBRAZEM: Budovatelé obchvatu Olbramovic sekali trávu a pokládali další asfalt

Uzavírka má dopad i na autobusovou dopravu. Na lince PID číslo 558 dočasně nezajíždějí autobusy na zastávky Olbramovice, Tomice II, dále Olbramovice, rozc. Zahradnice a Olbramovice. Autobusy standardně jedou do zastávky Bystřice, Ouběnice, roz. Jiřín – načež ze své pravidelné trasy uhýbají a pokračují odklonem (po silnicích číslo III/1115, II/150, I/3 a I/18) k zastávce Olbramovice, STS; tam se napojují na svou původní trasu.

Nadále se podle Bučkových slov pracuje i na mimoúrovňové křižovatce a stavbě protihlukové stěny podél obytné zástavby Olbramovic i podél místní části Městečko. „Další práce probíhají na mostě přes Konopišťský potok, nově přeložené silnici III/00336 nebo podchodu pro pěší,“ doplnil Buček.

Co u vás rozhodne komunální volby? Zapojte se do velké ankety Deníku ZDE.