„Od tohoto kurzu jsme očekávali především brzké seznámení s třídním kolektivem, vytvoření vztahu vzájemné důvěry a dobrou komunikaci. Program kurzu zahrnoval seznamovací hry a hry důvěry, vědomostní soutěže, sportovní aktivity a nechyběly ani oddychové a relaxační chvilky," uvedla Helena Machuldová, učitelka odborných předmětů benešovské střední odborné školy.

Část kurzu měl vyhrazený speciální pedagog Iveta Hronková, která studenty učila, jak si vytvořit profil na jednu stránku, který má pomoci odhalit, co je pro studenty přínosem, co je pro ně důležité a jak je možné je podpořit. Tuto aktivitu velmi ocenili i třídní učitelé. Součástí kurzu byla i přednáška bývalého kriminalisty Jiřího Hraby, která se týkala prevence kriminality a metod aktivní sebeobrany.

„Celý program přispěl k tomu, že studenti začali navazovat přátelské vztahy, vzájemně si pomáhali a spolupracovali," dodala Helena Machuldová, která míní, že adaptační kurz by měl mít ve škole pevné místo. Nejen pro žáky, ale i pro třídní učitele je výbornou možností, jak se společně seznámit.