Zhruba ze čtyř prasat byl v nabídce zabijačkový guláš, ovar, jitrničky, jelítka, a pro každého příchozího či náhodného kolemjdoucího zcela zdarma prdelačka.

„Zabijačkové hody pořádáme úplně poprvé. Jinak děláme po celou zimní sezonu, každý pátek zvěřinové hody, ale tohle, to byla premiéra,” uvedl Bohumil Bochňák, provozovatel restaurace Stará myslivna s tím, že hlavním cílem této akce bylo ukázat lidem, že Stará myslivna funguje i v zimě, a snaha zpestřil obyvatelům Benešova podzimní a zimní dny, kdy se nikde nic moc neděje.

„Lidé si vyjdou na procházku a přitom mohou ochutnat ovar, gulášek, černou polévku” vysvětlil důvod pořádání kulinářských hodů Bochňák.
Dát si něco dobrého na zub nebo se jen obyčejně zahřát horkou polévkou mohli lidé stejně tak v deset dopoledne jako kolem páté večer.
„Do kdy tady budeme, nemáme nikterak určené. Počítáme, že až se začne stmívat, lidé přestanou chodit a poté i my odejdeme,” řekl provozovatel restaurace.

Ten byl s počtem strávníků, kteří u kouřících hrnců zastavili a pochutiny z nich právě vytažené ochutnaly, nadmíru spokojený. Proto se rozhodl udělat ze zabijačkových hodů tradici.

„Chceme na Staré myslivně pořádat tak čtyři až pět podobných akcí ročně. Začali jsme v létě rožněním celého býka, na podzim či v zimě chceme dělat tradiční zabijačku a pravděpodobně na Velikonoce budeme rožnit celá jehňata,” popsal své plány, jak ještě víc zpříjemnit návštěvníkům Konopiště jejich víkendové procházky.

Všechny kulinářské hody chce pořádat Bohumil Bochňák venku. Aby se přicházející mohli nezávazně zastavit a pod širým nebem něco dobrého ochutnat.