Ten letošní připadl na pátek 6. prosince a nejen k vidění, ale i zakoupení na něm byly výrobky žáků školy, dětí ze zájmových kroužků pořádaných Unií, ale i produkty ochotných lidí podpořit tak dobrou věc. Ke stolečkům s nabízeným zbožím se usadili žáci páté třídy a několik žáků ostatních tříd a bylo jen na nich, jak budou prezentovat výrobky. Zhostily se toho výborně, a až na opravdu jen několik málo kousků se prodalo návštěvníkům trhu vše. Výrobky byly skutečně velmi pěkné, učitelé a vedoucí kroužků se zapojili na výbornou. Unie rodičů si cení učitelů za jejich ochotu, nápady a realizaci, protože s dětmi vyráběli, malovali, pekli,… .

Zatímco chodba v přízemí školy se proměnila na celé páteční odpoledne v jedno velké tržiště, učebna 2. třídy posloužila coby Vánoční kavárna, kde se mohli návštěvníci posadit, popovídat a dát si zdarma malé občerstvení připravované, jak jinak než samotnými žáky základní školy.

Proč Unie tohle organizuje a jak naloží s výtěžkem?
V předvánočním shonu není na škodu se na chvíli zastavit, sejít se právě u dětí, které vánoční čas milují a nasát v klidu vánoční atmosféru.
Kompletní výtěžek z letošního Vánočního trhu se Unie rodičů rozhodla věnovat žákům školy a to tak, že zajistí a uhradí dvě kompletní sady sportovních dresů pro žáky školy včetně loga školy.

Jak je na tom spolupráce Unie s vedením školy?
Spolupráce je na velice dobré úrovni a věříme v další takto bezproblémovou spolupráci. Vzájemná podpora se také odráží na všech společných akcích a vždy je to ku prospěchu žáků školy. Toho si velice vážíme, a proto to děláme s radostí a nadšením.

Lenka Bogdanová