Důležitost včasné úhrady zmiňovaných závazků je zřejmá. Správce poplatku, tedy město Benešov, za včas nezaplacené nebo neodvedené poplatky nebo část těchto poplatků může stanovenou taxu zvýšit až na trojnásobek. Poplatek se vztahuje na všechny fyzické osoby včetně cizinců nebo třeba i nemluvňat a seniorů s trvalým pobytem v Benešově.

Do nové školy už začaly chodit děti

Benešov – Přítomnost strážníka na chodníku u přechodu pro chodce v Hodějovského ulici, u novostavby Základní školy a Praktické školy Benešov, který v pondělí 18. ledna před osmou hodinou ráno dohlížel na dopravu na rušné městské silnici, jen doložila, že nová školní instituce už funguje. Potvrdila to také ředitelka školy, Ludmila Králová.

„Přestěhovali jsme se z nevyhovujících prostor v areálu vily Katušky,“ uvedla speciální pedagožka. Novou školu její zřizovatel, město, ještě oficiálně neotevřelo a ta „poběží“ zatím jen ve zkušebním provozu. Malá slavnost se slavnostním zahájením výuky je naplánována na pondělí 25. února.

Úřad ve Voticích se otevře také v sobotu

Votice – Kromě běžných úředních dnů, kterými jsou v Městském úřadě Votice pondělí, úterý a středa, bude radnice pro občany přístupná v rámci akce Otevřená radnice, i tuto sobotu 23. února. Během pravidelných úředních dnů má úřad otevřeno od 8 do 11 a po polední přestávce od 12 do 14 (ve středu), respektive do 17 hodin.

V sobotu se žadatelů úředníci ujmou také už v 8 hodin, ale k dispozici budou jen do 11 hodin. Během té doby poslouží klientům pracovníci všech odborů úřadu. Votická radnice se znovu k akci Otevřený úřad připojí 30. března, 27. dubna, 25. května, 22. června, 21. září, 19. října a naposledy i 23. listopadu.

Bezpečnost na území Votic v úvodu roku

Votice – Informace vycházející ze zprávy Policie ČR Votice o bezpečnostní situaci na Voticku za letošní leden, přinesl městský úřad. Písemný materiál je sice jen strohým popisem skutků s konkrétním datem, ale i tak je poměrně zajímavou sondou do života jednotlivých částí policejního obvodu.

Tak například, už na Nový rok řešili policisté ve Voticích občanské soužití, konkrétně urážky. Totéž se tam opakovalo 19. ledna a dva dny na to, i vyhrožování. Další kauzy shrnuté pod označení občanské soužití, řešili na Kalištích. Tam podle zápisu policisty Petra Kratochvíla šlo o schválnosti. Z Neustupova je osm zápisů. Polovina, občanské soužití. Vyhrožování a pomluva ve Vlčkovicích a schválnosti v Jiřeticích a Žinicích.

Auto se převrátilo na střechu. Prý v malé rychlosti

Tehov – Nehoda osobního auta na silnici mezi Pavlovicemi a Trhovým Štěpánovem, k níž došlo v pondělí 18. února v 10.15 si vyžádala zranění. Auto se údajně v malé rychlosti převrátilo přes střechu. Na místo proto spěchají hasiči z HZS Vlašim a také vlašimská posádka Zdravotnické záchranné služby.Okolnosti nehody by mělo objasnit vyšetřování benešovské nehodovky.

Ilustrační foto.
KRÁTCE: Podzemí v sídlišti Bezručova prozkoumají zkušební vrty
Ilustrační foto
Benešov se vrací k původnímu plánu velkého Lesoparku Sladovka