V Týnci si ráno nepustí vodu z kohoutku
Týnec nad Sázavou – Přerušení dodávky vody se bude konat ve čtvrtek v ulici Benešovská od 8 hodin do 12 hodin. Tato dodávka pitné vody bude přerušena konkrétně v lokalitě Farský kopec. Přerušení dodávky je z důvodu přepojování potrubí k další části potrubí nového vodovodu. 

Knížky si čtenáři v knihovně zatím nepůjčí
Benešov – Městská knihovna v Benešově je přes první polovinu letních prázdnin uzavřená. Knihy si budou moci zájemci půjčit či je vrátit opět v pondělí 7. srpna. Knihovnu museli uzavřít, jelikož bylo nutné vyměnit stará okna. 

Zámecký park příchozím nabízí tři naučné stezky
Konopiště - Prázdniny a hezké počasí lákají zájemce do parků a lesů. V Benešově je takovým místem park u zámku Konopiště. Při procházce zámeckým parkem za pozornost určitě stojí i tři naučné stezky, na nichž si při procházení tras o přibližné délce dvou kilometrů návštěvníci připomenou informace o přírodě, ale i o posledním majiteli konopišťského zámku Františku Ferdinandu D’este. Důležitou věcí je i to, že hlavní naučná stezka je upravená tak, že ji zvládnou i tělesně postižení. Bližší informace o naučných stezkách lze získat i s mapkou v infocentru pod zámkem Konopiště.

Restaurace na Benešovsku a jejich provozovatelé nový zákon o zákazu kouření příliš neprožívají. V případě, že někdo zákaz nebude respektovat, pomůže jim policie.
Protikuřácký zákon trápí kuřáky i policii

Dobrovolné hasiče z Ratměřic obdarovali jejich souputníci
Ratměřice – Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje v Říčanech předal dobrovolným hasičům nepotřebné vybavení. Obdarovaná byla také jednotka SDH Ratměřice, která takto získala motorovou řetězovou pilu Husqvarna. Dalším darem, který bude během léta převedený na ratměřické hasiče, bude osobní automobil Peugeot Partner. 

Z dětí se na týden stanou kouzelníci ze známého filmu
Libež – Pobytový tábor s tématem Harry Potter začíná 30. července a končit bude 6. srpna. Na děti se bude těšit 12 táborových vedoucích, v čele s Miroslavem Brožkem. Děti budou spát ve stanech s podsadou, užijí si noční hlídky, tvořivé dílny, táborové ohně, přespání pod širákem a mnoho jiné zábavy. Tábor je pro děti od 7 do 11 let a pořádá ho Spolkový dům Vlašim.

Parkovacích míst na náměstí v Trhovém Štěpánově je zatím málo. To by se ale mělo změnit.
Náměstí se změní, přibudou parkovací místa

Připravují kompost pro občany Votic  
Votice - Prosívání kompostu je aktuálně na pořadu dne v kompostárně ve Voticích a i dnes se pokračuje. Pracovníci votického Compagu připravili kompost pro všechny občany Votic. Zájemci si tak budou moci kvalitní hlínu vyzvednout v kompostárně od 3. srpna. 

Pro obyvatele Votic je služba tradičně zdarma a úplnou novinkou není. Poprvé si pro kompost mohli lidé zajít již minulý rok. Jelikož je ale o kompost velký zájem, je nutné pro něj dorazit co nejdříve. Pro každého zájemce bude připraveno 50 kilogramů suroviny. Akci pořádá kompostárna dvakrát ročně.

Policisté za víkend odhalili osm řidičů pod vlivem alkoholu  
Benešov – Při silničních kontrolách se policisté zaměřili během uplynulého víkendu na oblast Holý Vrch. Při akci odhalili osm řidičů pod vlivem alkoholu. 

„Tato lokalita se nachází poblíž jednoho z hojně navštěvovaných center letního pobavení. Policisté kontrolovali především požívání alkoholických nápojů před a během jízdy. Dále se orientovali i na způsob jízdy či technický stav vozidel,“ řekla tisková mluvčí benešovské státní policie Veronika Čermáková. 

Během několika hodin policisté zkontrolovali téměř osmdesát řidičů. Osm z nich mělo pozitivní dechovou zkoušku do jednoho promile. V průběhu akce policisté pokutovali také sedm řidičů za přestupky v dopravě. Jedním z pokutovaných byl také řidič, který měl platný zákaz řízení všech motorových vozidel.

AUTOŘI: Lucie Sedláková, Anna Marie Jabčanková, Jevgenij Pavlov