V Krhanicích odkloní auta, která obcí jen projíždějí

Krhanice – Před Krhanice by už neměla jezdit auta těžší 12 tun. Zatím je to jen návrh, který ale vychází z neutěšené každodenní situace. Návrh místní úpravy provozu se týká silnice číslo II/106 z Týnce do Krhanic, II/107 z Týnce do Čakovic, III/1065 z Krhanic do Lešan a III/1066 z Krhanic do Čakovic. Tranzit těžkých nákladních aut s výjimkou autobusů povede po jiných objízdných trasách. Dopravu sice usměrňoval zákaz vjezdu vozidel nad 12 tun, ale kvůli místním provozovnám by bylo nutné vydat více než 20 výjimek. Složitý systém výjimek, který by se musel po vypršení jejich platnosti znovu opakovat, proto bude nahrazen úpravou stávajícího dopravního značení. Policie ČR se změnou vyslovila souhlas.

Ilustrační foto.
Členové Aktivní zálohy nacvičujína Želivce ostré vojenské nasazení

Po sedmnácté se vydají po stopách bitvy u Jankova

Jankov – Deset a 15 kilometrů pěšky, nebo 37 kilometrů na kole. To jsou trasy, z nichž si mohou vybrat účastníci pochodu Po stopách bitvy u Jankova. Koná se v sobotu a start na jankovském náměstí je od osmi do desíti hodin. Sedmnáctý ročník turistické akce spojuje téma bitvy z doby třicetileté války, při níž u Jankova prožilo od protestantských Švédů drtivou porážku katolické vojsko rakouského císařství. Všechny trasy vedou po místech, kde se v roce 1645 konaly krvavé řeže a událost tam připomínají stanoviště s výkladem historie. Cíl pochodu naplánovali organizátoři na 13 hodin do výstavní síně na náměstí.

Neveklovské děti našly kamarády mezi studenty

Neveklov – Hry, soutěže, zpívání, tanečky či malování na ulici prožily děti z neveklovské mateřinky společně se svými staršími kamarády z tamní obchodní akademie. Malé děti si studenti ze skupiny Doors vybrali tentokrát záměrně, kvůli oslavě jejich svátku. Doors ale pomáhá i seniorům a jejím úkolem je budovat mosty porozumění a spolupráce mezi různými věkovými skupinami obyvatel Neveklova.

Designové trhy na benešovském Masarykově náměstí představily ve čtvrtek 8. června tvorbu českých designérů.
OBRAZEM: V centru Benešova měl festival design