Počátečních deset knih pracovníci průběžně doplňují o další a k tomu jsou k půjčení dvě elektronické tužky. V knihách jsou kromě informací také vědomostní a postřehové hry. Jedná se o unikátní vzdělávací projekt Albi Kouzelné čtení.

Vyzdobil si svůj plot galerií vlastních obrazů

Také pro letošní léto Vladimír Vondrejs z Ratměřic vyzdobil svou Galerii na plotě a vedle tradičních tenzegritů přidal i výstavku tři cyklů kreseb formátu A3. První z nich má název Sumo sumárum a zachycuje japonský zápas sumo, další napodobuje holandského grafika a malíře Eschera a třetí okruh děl je inspirován sbírkou děl, takzvaných konstruktivistů, a zabývá se iluzí bílé čáry. Výstava potrvá do konce léta. Jako obvykle lze očekávat obměnu a přídavky u příležitosti Ratměřické fontány, kdy každý účastník musí projít touto galerií.

Služba online umožní pohodlnější vybavování

Po novém městském znaku Bystřice u Benešova je tu nová služba, která umožňuje své záležitosti na městském úřadě pohodlně vyřídit ze svého zařízení kdykoliv a odkudkoliv, kde je připojení k internetu. Všechny standardní občanské průkazy jsou nyní vybaveny kontaktním elektronickým čipem. Občanský průkaz umožní bezpečné přihlášení k dostupným online službám. Jejich aktuální seznam se nachází na Portálu veřejné správy. Počet služeb bude postupně narůstat, elektronická verze veřejných služeb bude časem pro všechny úřady povinností.

Zkrátili intervaly hromadné dopravy

Další etapa integrace autobusové veřejné dopravy v Benešovska byla spuštěna od soboty 13. července. Obsahuje rozšíření integrace do úseku Nespeky – Poříčí nad Sázavou – Benešov a zároveň posílení provozu stávajících linek v oblasti Kamenice, které jsou často přetěžované. Páteřní linkou se stala linka 337 v trase Praha – Nespeky – Benešov. Na trase Praha – Jesenice – Kamenice se výrazně zkrátí intervaly jak v pracovní dny dopoledne, tak o víkendech ze 60 na 30 minut. Výrazně se posílí také provoz na linkách 339 Praha – Týnec nad Sázavou a 444 na trase Kamenice – Jílové u Prahy – Davle.

Z vernisáže výstavy fotografií dívek s Rettovým syndromem v Benešově.
Vystavují fotografie dívek s Rettovým syndromem
Štrůdl festík na konopišťském zámku.
Koupí štrúdlu podpořili konopišťského medvěda Jirku