Vstupným můžete pomoci k nákupu nového nástroje
Benešov – Vánoční koncert pro příznivce Pěveckého sboru Gymnázia Benešov chystá toto umělecké těleso společně se studenty a Sdružením rodičů. Přijít na něj může do Sukovy síně školy každý. Koná se už zítra, ve středu 20. prosince. „Výtěžek z dobrovolného vstupného použijeme na zakoupení nového pianina do učebny hudební výchovy,“ potvrdila kantorka a vedoucí Pěveckého sboru Gymnázia Benešov Dana Jelínková. Pěvecký sbor při Gymnáziu Benešov byl založen v roce 1996, čímž po několika letech navázal na dlouholetou tradici sborového zpívání na této škole. V jeho čele se vystřídalo několik sbormistryní.

Tradiční výstava betlémů ukazuje tvořivost z Vysočiny
Benešov – Tradiční výstava betlémů, tentokrát s názvem Kristus Pán se narodil se koná v benešovské pobočce Muzea Podblanicka na Malém náměstí. Vystavované kusy tentokrát patří majitelům a tvůrcům z Českomoravské vysočiny a konkrétně z města Poličky. Betlémy si mohou zájemci prohlédnout až do soboty 6. ledna vždy od úterý od 9 do 12 a od 13 do 16 hodin. Otevřeno bude i na Štědrý den, 24. prosince od 13 do 17 hodin. Expozice bude přístupná i v pondělí 25. a úterý 26. prosince, znovu od 9 do 12 a od 13 do 16 hodin.

Živý betlém tradičně oživil neveklovské náměstí.
Biblický příběh o narození Ježíška odehráli na zasněženém náměstí



Vánoční propriety si lze prohlížet, ale také zakoupit
Chotýšany – Prohlédnout si, ale také koupit keramiku, svícny, vánoční ozdoby, aromatické oleje, františky, purpuru i další drobné dárky odkazující nejen na Vánoce si mohou zájemci při předvánoční akci v keramické dílně u Syslů v Chotýšanech. Akce končí v sobotu.

V neveklovské sokolovně se na svátky naladí koledami
Neveklov – Pohodové odpoledne zaměřené k naladění do té správné vánoční nálady prožijí ve středu 20. prosince ti, kteří se v 17 hodin dostaví na společné zpívání vánočních koled do neveklovské sokolovny.

Vrbové proutky nahradív domě dětí tropický ratan
Benešov – Ozdoby vytvářené po staletí z vrbových proutků nahrazuje stále častěji tvorba z pedigu. A právě z něj si ozdoby na Vánoce vyrobí nejen děti v DDM Benešov. Vánoční tvoření se tam koná zítra, tedy ve středu 20. prosince od 14 hodin. Po dětech ke stolům a ratanu přistoupí od 16.30 také dospělí. Pedig je přírodní materiál dovážený z jihovýchodní Asie. Jedná se vlastně o ratanovou liánu, která může být dlouhá až sto metrů. A právě to je hlavní výhoda pedigu, proti omezeně dlouhým a také různě silným proutkům z vrby.

Fanoučci Tolkienova fantastického světa se sešli v údolí říčky Rokytné poblíž Rozkoše na Jevišovicku.
Hobiti ze středních Čech si o sobě přečtou na internetu
Požár domu v Kelcích.
Proč hořel dům, zjišťuje hasičský vyšetřovatel