Další značka, tentokrát u nádraží, na začátku Mlynářské ulice, zakáže vjezd autobusům, nákladním autům nad 3,5 tuny a také traktorům. Zákazovou značku pak doplní dodatková tabulka s textem „mimo dopravní obsluhu.“ Připomínky je možné uplatňovat do konce února.

Zahájili jednání o prodloužení platnosti investiční akce

Benešov - Investor revitalizace vnitrobloku ležícího mezi Tyršovou a Jiráskovou ulicí, město Benešov, požádalo o prodloužení platnosti o umístění a provedení uvedené stavby. Odbor výstavby a územního plánování Městského úřadu Benešov oznámil 23. ledna zahájení řízení o tomto posunutí platnosti. Do kdy chce investor termín prodloužit, ale oznámení stavebního úřadu neuvádí. Informuje ale o tom, že veřejné ústní jednání k uvedené záležitosti, nenařídil. Platí však také, že závazná stanoviska, námitky a připomínky lze podávat jen do 15 dnů ode dne doručení.

Hasiči pomohli psovi, na holičkách nenechali ani zdravotníky

Vlašim - Holka pro všechno. Právě tak se říká člověku, který umí všechno. A právě tuhle roli naplňují bezezbytku hasiči. Likvidují požáry, vyprošťují raněné z vraků vozidel a uklízejí i silnice od následků nehod. Obecně, pomáhají zachraňovat lidi. Ale i zvířata. Zatímco v pondělí dopoledne pomáhal HZS Benešov z ledové Sázavy u Zbořeného Kostelce muži zachraňujícímu svého psa, jen o několik hodin později přijeli pomoci jen psovi hasiči HZS Vlašim k tamní Blanici. Pes se dostal doprostřed řeky a majitelka ho marně přesvědčovala, aby se k ní vrátil. Případ nakonec rozlouskli hasiči, které přivolal jeden z procházejících. Před úterní půlnoci zase pomáhali ve vlašimské ulici Bohuslava Martinů zdravotníkům se snesením těžkého, nehybného pacienta, do sanity.

Z třiapadesáti voličů přišlov Litichovicích hlasovat čtyřicet

Litichovice - Tak už také Litichovice, malá obec nedaleko městyse Divišov, má po sobotě 26. ledna své zastupitelstvo. Ve volbách přišlo svou vůli projevit z 53 zapsaných voličů, čtyřicet. Na jediné kandidátní listině bylo zapsáno sedm kandidátů a sedm jich samozřejmě voliči odhlasovali. Novými zastupiteli se tak stali Klára Zárubová, Roman Bohuslávek, Dušan Benák, Vladimír Hlaváč, Šárka Podmolová, Martin Dráb a Richard Záruba. Právě jeden z nich se také stane při prvním, ustavujícím jednání nejvyššího orgánu obce, novým starostou. Litichovice byla v celé ČR jednou ze 17 obcí, kde pro podzimní volby vůbec nesestavili kandidátky.

Benešovský Ferdinand se neztratil, skončil druhý

Mezihoří - Celkem tucet vzorků neurčených piv koštovalo a také hodnotilo čtyřiadvacet účastníků při už druhé akci s názvem Veřejné anonymní políznutí světlejch ležáků. Konalo se v Kulturním domě Mezihoří. Organizátor akce, Martin Kulíšek řečený Kulda ze Spolku lízníků, nyní zaslal do Benešovského deníku výsledky koštování. Nejlepší hodnocení získal od pivařů Bernard - světlý ležák 12° před Ferdinandem - ležákem světlým Prémium a kácovským Hubertusem Premium. Nejméně lízníkům při koštování v Mezihoří chutnal Staropramen, krušovický ležák za studena chmelený a Birell nealkoholické pivo.

Ve Zbořeném Kostelci vypnou elektřinu

Zbořený Kostelec - V rámci pravidelné údržby rozvodné sítě přeruší ČEZ dodávku elektřiny ve Zbořeném Kostelci, místní čísti města Týnce nad Sázavou. Stane se tak v úterý 5. února od 11.30 do 14 hodin.

Nemocnice Rudolfa a Stefanie v Benešově.
Do benešovské nemocnice nesmí návštěvy
Hlavní tribuna na fotbalovém stadionu v Benešově.
KRÁTCE: Protestují kvůli rekonstrukci fotbalového stadionu