Líšnem ale v současné době vede i objížďka silnice E55. Tu u Bystřice opravuje Ředitelství silnic a dálnic. A i když objízdná trasa nevede ulicí, v níž probíhá výstavba chodníku, nikde není napsáno, že kvůli komplikacím na oficiálně vytyčené trase, řidiči nevjedou právě i tam.Třeba, kvůli nápovědě od navigace…

Poctili Gymnázium Benešov matematickou olympiádou

Benešov – Po čtrnácti letech se celorepublikové finále Matematické olympiády znovu uskuteční v Benešově. Slavnostní zahájení významné středoškolské soutěže se konalo v neděli 24. března v aule gymnázia. Soutěž samotná má dvě kategorie – čistou matematiku, v níž se soutěží v pondělí 25. a úterý 26. března. Druhou kategorií je ta zaměřená na fenomén dneška, výpočetní techniku. Úkolem studentů bude programování. Tato část soutěže se koná ve čtvrtek 28. a pátek 29. března. „Náklady matematické olympiády z poloviny financuje Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy a z druhé poloviny se na něm podílí město Benešov,“ potvrdil benešovský místostarosta Zdeněk Zahradníček.

Omezení potrvá ještě celý duben

Benešov – Kvůli výstavbě komunikace, která má propojit krajskou silnici II/110 s ulicí K Pazderně na východě města, je dočasně omezen průjezd touto benešovskou lokalitou. Opatření komplikuje místním dopravu a tak to potrvá až do samého závěru dubna. Po dostavbě by měl být z uvedené ulice příjezd na silnici vedoucí kolem čistírny odpadních vod z Čechovy ulice ke křižovatce s Vlašimskou ulicí.

Ilustrační foto
Vykradení chaty oznamujte ihned, žádá majitele policie

Průjezd Václavicemi brzdí výkopy

Václavice – Průjezd obcí nedaleko Benešova, ležící na krajské silnici III/10614, omezují až do 12. dubna výkopové práce při pokládce kabelu. Ten sice kopáči nepokládají přímo do vozovky, ale v zeleném pásu podél silnice, avšak i tak by řidiči měli při průjezdu Václavicemi dávat pozor. Při cestě totiž potkají nejvýš 10 metrů dlouhé pracovní pásmo, které se po položení kabelu posune dál. Celá délka výkopů je 350 metrů. Na omezení a přednost v jízdě upozorňují řidiče přenosné značky a určuje ji světelná signalizace.

Hrozí jim kolize s autobusem

Břežany – Na otáčející se autobusy by si měli až do pátku 14. června dávat pozor motoristé a také pěší z Břežan, místní části obce Lešany. Kvůli výstavbě kanalizace v nedalekých Netvořicích se právě v Břežanech vozidla hromadné přepravy osob otáčejí.

Ilustrační foto
Uzavírka dálnice kvůli bourání mostu se protáhla
Ilustrační foto
Motorkáři do cíle svých cest nedojeli, skončili v nemocnici
Světový den vody oslavili v Hulicích.
Světový den vody oslavili v Hulicích