Sokolové z Miřetic slaví padesátku

Miřetice – Už jen detaily dnes dolaďují při přípravách na sobotní oslavy padesát let Tělovýchovné jednoty Sokol v Miřeticích. Akce se ponese ve sportovním i kulturním, program odstartuje ve 14 hodin fotbalovým utkáním staré gardy Miřetic z Benešovska a týmu Miřetic z Chrudimska. V 16 hodin vystřídá na trávníku starou gardu miřetický tým A. Večer bude pokračovat zábavou s kapelou Vořežpru od 20 hodin na letním parketu. Vstup je zdarma. Obec Miřetice se nachází osm kilometrů od města Vlašim, žijí zde necelé dvě stovky obyvatel. (jvr)

Festival začíná, kemp je obsazen

Nová Živohošť – Veřejné tábořiště Nová Živohošť vydalo upozornění pro návštěvníky. Vzhledem k víkendovému konání rodinného festivalu Přehrady je kemp plně obsazen a rezervace již nepřijímá. Vstup do kempu bude umožněn pouze po předložení vstupenky na akci. Dvoudenní zábava pro celou rodinu se na Slapech koná v pátek a sobotu, připraven je program pro děti, dílny, setkání s kapelami a především koncerty. Na pódiu vystoupí například kapela Chinaski nebo hudebníci Tomáš Klus, Jaroslav Uhlíř a Marek Ztracený. (jvr)

Podblanický sbor vystoupá na Malý Blaník a zazpívá

Louňovice pod Blaníkem – Zpívání na Malém Blaníku je název sobotního koncertu, na němž vystoupí Podblanický smíšený sbor a orchestr pod vedením Jiřího Volka. Koná se u příležitosti stého výročí vzniku Československé republiky a svátku svaté Máří Magdalény. Začátek je v 16 hodin, vstupné je dobrovolné. (jvr)

Chůdoherec vystoupí v Sázavě

Sázava – Představení pod širým nebem se odehraje v areálu sázavského kláštera v sobotu 21. července. Divadlo Klauniky Brno vystoupí s didaktickou klaunikyádou Don Quijote de la Ancha od 20.30 hodin. V hlavní roli vystoupí světový chůdoherec Lenoir Montaine. Hru na motivy románu Miguela Cervantese uchopenou podle vzoru Jana Ámose Komenského režíroval Boleslav Polívka. Vstupné pro dospělé činí sto korun. (jvr)