Šikovné ruce budou tvořit tradiční velikonoční výzdobu

Benešov – Výzdobu tolik typickou pro nejvýznamnější křesťanské svátky, Velikonoce, si budou už dnes moci vyrobit školáci v benešovském domě dětí a mládeže. Od 14 do 16 hodin se j klubovně DDM naučí tvořit z ovčího rouna, z něhož pod odborným dozorem vznikne velikonoční vajíčko. Akce je určena především pro děti od 3. třídy.

Druhý festival pokračuje s Italem

Benešov - Z pera pana Landolfiho. Právě tak se jmenuje třetí pokračování druhého Benešovského literárního festivalu, který příznivci prózy i poezie mohou navštívit v Café Na slovíčko právě dnes (úterý 21. března). Od 19 hodin se účinkování ujme Radek Valenta za doprovodu akordeonisty Zdeňka Dočekala. Posluchači si dnes budou moci vychutnat pět mistrovských povídek jednoho z nejvýznamnějších italských prozaiků Tommasa Landolfiho. Benešovský literární festival pokračuje už zítra (středa 22. března) pořadem nazvaným Víc než obrázky, při němž se bude kromě povídání také kreslit.

Nenechte si ujít: Miloš Brt se učil přežívat na pustém ostrově

Při klubovém večeru Áčko pojme divadlo trochu jinak

Benešov – Další klubový večer má Komorní studio Áčko v Divadle Na Poště dnes od 20 hodin. Nebude při něm chybět parodie na pořady teleshoppingu s hlavními hrdiny Bobem a Tomem. Představení je dětem do 15 let nevhodné.

Školáci se dozvěděli, jaké barvy vidí přítel nejvěrnější

Jablonná nad Vltavou – Jaké barvy vidí pes, nebo který živý tvor nemá čich, ale také spoustu dalších zajímavostí se dozvěděly děti při svém víkendovém pobytu v Turistické základně DDM Benešov v Jablonné nad Vltavou. „Kromě toho si také prověřovaly své smysly při soutěžích zaměřených na zrak, sluch, hmat, čich a chuť nebo orientaci a intuici,“ připomněla vedoucí akce Iva Křížková s tím, že školáci poznávali zvuky, očichávali a ochutnávali vzorky ale také zdolávali trasy se zavázanýma očima. Přitom však nezapomněli ani na Velikonoce.

Mohlo by vás zajímat: Biologický otec slavného režiséra pomáhal stavět týneckou vilu

V Kulturním domě Karlov vystoupí umělci ze Slovenska

Benešov – Originální seskupení talentovaných muzikantů, které si říká Kollárovci, zavítá na konci pracovního týdne do Benešova. V pátek 24. března vůbec poprvé zavítají do Kulturního domu Karlov, kde zahrají a zazpívají od 18.30.

Pecerady ve fotografii lze spatřit v týneckém úřadu

Týnec nad Sázavou – Putovní výstavu s názvem Pecerady ve fotografii aneb Jak se žilo a žije na vesnici, si zájemci o historii mohou prohlédnout v chodbách Městského úřadu Týnec nad Sázavou. Fotografie přibližují okamžiky, které zaznamenali naši předkové a mezi exponáty jsou i ty vytvořené teprve nedávno. Sbírku dokumentů si lze prohlédnout v objektu stojícím v ulici K Náklí, do konce dubna.

Jarní koncert mají na radnici žáci základní umělecké školy

Týnec nad Sázavou – Jarní koncert Základní umělecké školy Týnec chystají jeho kantoři na zítřek. Jak se začínající muzikanti popasují se svými hudebními nástroji, si můžete vyslechnout sami v zasedací síni městského úřadu. Jarní koncert ZUŠ začíná v 17 hodin.

Čtěte: Ať se dohodnou sami, myje si město ruce