Zpěv i tanec. Děti připravily besídky

Benešovsko – Čtvrteční den byl ve znamení závěrečných vystoupení škol a zájmových kroužků na okrese. Co se za poslední měsíce naučili, předvedli rodinám a přátelům žáci v Lešanech, tématem jejich besídky byly Staré pověsti české. Závěr roku oslavili školní akademií také v Sázavě. Členové pěveckých sborů potěšili posluchače v aule benešovského gymnázia, zatímco jejich tanečně nadaní vrstevníci si užili odpoledne na zahradě čerčanského Hospicu Dobrého pastýře či besídku v prostorách Mateřského centra Motýlek v Týnci nad Sázavou. (jvr)

Budou pozorovat hvězdy a tančit při tom na Jebtet

Divišov – Rock a bluesová kapela Jebtet začne vyhrávat v pátek 22. června v 19 hodin na školním hřišti v Divišově, kde se koná vítání léta, které završí oslavy padesáti let nové školní budovy. V případě nepříznivého počasí se setkání přátel a dávných spolužáků uskuteční v místní sokolovně. Zájemci si mohou večer užít až do konce a přespat ve stanovém městečku, které vyroste přímo v areálu školy. Vstupné na akci činí sto korun, pořadatelé upozorňují, že je vhodná pro osoby starší patnácti let. (jvr)

Na Konopišti se utkají v šachu

Konopiště – Největší turnaj v zahradním šachu v České republice startuje v pátek na Konopišti. Šestnáct zahradních šachovnic čeká na souboje tříčlenných družstev. Není při tom nutné, aby všichni jejich členové ovládali strategickou hru. Šachistou by měl být minimálně jeden člen přihlášeného družstva, zbytek týmu může obsluhovat šachové hodiny nebo nosit občerstvení. Pořadatelé se pokusí o rekord v počtu účastníků zahradního šachového turnaje. Akce potrvá do neděle, volný čas mezi partiemi mohou zájemci využít procházkou na zámek nebo kolem konopišťského rybníka. (jvr)

Koncerty nabízí kostel i kemp

Benešovsko – Posluchači si jistě vyberou z pestré nabídky hudebních zážitků, které o víkendu nabízí města na Benešovsku. Dva z nich se konají v pátek ve Voticích a v Sázavě. Římskokatolická farnost Votice a chrámový sbor zvou na koncert Život je jen náhoda v 19 hodin v klášterním kostele sv. Františka z Assisi. Příznivci Beatles či Erica Claptona si zase přijdou na své na Letním slunovratu v Sázavě. V tábořišti U Hrocha předvede Petr Klouda pedálovou steel kytaru, zpěvem ho doprovodí Andy Steil. Vystoupení obou muzikantů začíná ve 20 hodin, vstup je zdarma. (jvr)

Ilustrační foto
Oklamaného seniora neznámí muži obrali o deset tisíc