Rozsvěcení vánočního stromu už má datum i čas
Benešov – Chtěli byste se zúčastnit rozsvícení vánočního stromu na Masarykově náměstí s jeho bohatým kulturním programem a nevíte, který den si na to vyhradit? Rozsvěcení stromu připravilo město a jeho Kulturní a informační centrum na první prosincovou a také adventní neděli. Program se trubači, pěveckým sborem a kapelami Noc a Czech It začne v 16 hodin. Od 18 hodin pak program pokračuje v Kulturním domě Karlov koncertem Zuzany Stirské.

Stromy padají i po vichřici
Čechtice – Vyvrácený strom komplikoval v pondělí 6. listopadu v půl deváté dopoledne dopravu na silnici druhé třídy číslo 150 z Čechtic do Lukavce. Překážku v dopravě odstranili ze silnice hasiči.

Podpis nechodících úředníci ověří přímo u nich doma
Benešov – Zajít na úřad kvůli ověření podpisu není nic neobvyklého. Ale jak pro koho. Zdraví lidé se na úřad dostanou snadno. Co ale imobilní nebo ti, kteří jsou dočasně hospitalizovaní, žijí v domovech seniorů či domech s pečovatelskou službou nebo jsou dlouhodobě upoutaní na lůžko? I pro ně se najde řešení. Město Benešov nabízí pro své nepohyblivé občany možnost objednání ověření podpisu přímo v místě jejich pobytu. Legalizaci podpisu je ale potřeba si předem objednat na úřadě. Službu úřad zajišťuje pouze v pátek od 8 do 13 hodin.

Úřad pro zastupování státu se zbavuje pozemků
Chocerady – Celkem 712 metrů čtverečních, v územním plánu obce Chocerady zanesených jako zahrada, hodlá prostřednictvím veřejné nabídky prodat Úřad pro zastupování státu Benešov. Za pozemek umístěný v katastru obce Chocerady požaduje minimálně 175 tisíc korun.

Most u Neveklova se hned tak opravy nedočká. Ilustrační foto.
Neveklovský most musí ještě počkat
Ivan Bartůšek.
Hostem on-line rozhovoru bude Ivan Bartůšek, prezidentem klubu HC LEV Benešov