Řidiči, nejezděte po Benešově po paměti a zvyku
Od včerejška je v ulicích Benešova nainstalováno nové dopravní znační, které znamená také nové jízdní situace. Změny dopravního značení se týkají těchto částí Benešova: spojky Vlašimské a Zapovy ulice, Školní, Na Bezděkově, Na Karlově, K Pazderně, Zapovy, Bezručovy a to včetně vnitrobloků, Vančurovy, Čapkovy, Boženy Němcové a také Villaniho, včetně tamního parkoviště. V uvedených částech Benešova vznikly zóny s předností aut přijíždějících zprava. Stávající svislé dopravní značky, které určují přednosti v jízdě uvnitř lokality, byly odstraněny a bylo také upraveno svislé dopravní značení určující přednost na výjezdech z daných lokalit. Možná nejzásadnějším, ale jen místním zásahem do dopravy, je zřízení jednosměrky v krátké propojce kolem paneláku z Vlašimské do Zapovy ulice.

Na stejném místě smí stát vláčky více provozovatelů
Benešov – Záměr pronájmu pozemku na největším konopišťském parkovišti vyhlásila benešovská radnice. Na parkovišti jsou vyznačena místa pro denní parkování výletních vláčků a právě tam nastupují a vystupují turisté. Nájem nebude výhradní, což znamená, že na místo si nebude moci činit nárok jen jeden provozovatel výletních vláčků. Zastavovat tam budou moci až čtyři vláčky. Pronájem místa se týká takzvané turistické sezony, od 1. dubna do 31. října. Provozovatelé vláčků městu musí za měsíc zaplatit minimálně 14 tisíc korun a současně musí splnit také řadu městem stanovených podmínek.

Petr Havlíček, trenér FC Sellier&Bellot Vlašim.
Havlíček je rád za zlepšující se herní projev



Pozemek město prodává nejméně za dva tisíce korun
Benešov – Za dva tisíce korun za metr čtvereční si zájemce o místo pro zaparkování svého osobního auta může koupit pozemek ve dvoře objektu v Dukelské ulici. Přihlásit se o něj uchazeč musí do konce února. Navrhovaná cena za dvacet metrů čtverečních, je ale pouze minimální a je možné, že se vyšplhá s více zájemci i výš.

Sídlo nabízí své pozemky k pronájmu na předzahrádky
Benešov – Záměr pronajmout 20 metrů čtverečních na vybudování letní předzahrádky zveřejnilo na své úřední desce město Benešov. Zamýšlený pronájem se týká prostranství v ulici Františka Václava Mareše před Švejk restaurantem u Zimů. Doba pronájmu je stanovena od 23. dubna do 16. září s nájemným pět korun za metr čtvereční a den. Dohromady z pronájmu město za sezonu získá 14 700 korun. Stejné podmínky město stanovilo i pro další předzahrádku na Masarykově náměstí, před restaurací U zlaté hvězdy. Tam hodlá pronajmout 28 metrů čtverečních za 30 520 korun za období od 1. dubna do 4. listopadu. Vyjádření k záměru je možné doručit na MěÚ Benešov do 19. února.

Obyvatelé rozhodnou, kde vyroste Rákosníčkovo hřiště
Benešov – Ne komunální politici, ale sami obyvatelé města mohou svými hlasy rozhodnout, kde v Benešově si děti pohrají na Rákosníčkově hřišti. To hodlá ve městě vybudovat na své náklady zahraniční společnost, která v Česku provozuje síť supermarketů. Cílem projektu je zvýšit aktivní trávení volného času dětí a současně rozšířit možnosti, kde si mohou bezpečně hrát. Projekt Rákosníčkova hřiště vznikl před šesti lety s využitím oblíbené, kreslené, pohádkové postavičky výtvarníka Zdeňka Smetany.

Fotbalový stadion ve Vlašimi.
Stadion láká vandaly. Klub chce začít jednat
Ilustrační foto.
KRÁTCE: V dotazníku uváděli občané, zda jsou ve městě spokojeni