Už schválili letní půlnoční produkci
Benešov – I když se dvoudenní hudební produkce v konopišťském amfiteátru bude konat až během prvního měsíce velkých prázdnin, požádala soukromá společnost o výjimku z obecně závazné vyhlášky města Benešova, která stanoví podmínky dodržování nočního klidu ve městě. Díky schválení radními se zmiňovaný hudební víkend 20. a 21. července může konat od 19.30 až do poslední minuty toho dne.

Přestavba restaurace na kanceláře stála o milion víc
Benešov – Delší a také o 1,2 milionu bez DPH dražší. Taková je přestavba někdejší restaurace Zelený strom na Malém náměstí na kanceláře. Dodatek, který to legalizuje, schválili benešovští radní. Ti odsouhlasili i termín ukončení díla. Ve veřejně přístupném dokumentu rady se doslova píše: „mění se termín dokončení na 31. 11. 2017.“ V usnesení rady dále stojí: „Navýšení původní ceny díla je o 29,5 procenta, původní cena díla byla 4 138 769 Kč bez DPH a celková cena díla po navýšení činí 5 359 705 Kč bez DPH.“ Důvodem navýšení ceny jsou nepředpokládané vícepráce a jejich odůvodnění znají radní.

Stát prodává počítač i myši
Benešov – Výběrové řízení s následnou aukcí movitého majetku vyhlásil Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. Prodávaný majetek si mohou zájemci prohlédnout na pracovišti v Benešově v Poštovní ulici 18. prosince od 9 do 10 hodin a následně také v lednu. Mezi nabízenými předměty jsou starší stolní počítač, několik počítačových myších a pevné disky.

Na Adventním jarmarku benešovští senioři nabídnou vlastnoručně vyrobené produkty.
Senioři se připravují na jarmark. Podpořte je!
Betlémské světlo
Kam můžete vyrazit za zábavou?