Přes sto vysloužilých mobilů vybrali v nemocnici
Benešov – K charitativnímu sběrnému projektu Remobil na podporu Jedličkova ústavu a škol se připojila v loňském roce i Nemocnice Rudolfa a Stefanie v Benešově. Díky zaměstnancům a návštěvníkům nemocnice se podařilo sebrat 146 vysloužilých mobilních telefonů a celou řadu baterií, sluchátek a nabíječek. Každý telefon vybraný v rámci projektu přitom představuje částku 10 korun pro Jedličkův ústav. Přičemž demontáž starých telefonů zajišťuje práci hendikepovaným zaměstnancům. 

Na očním nově odstraní jizvy či nechtěné vrásky
Benešov – Nově si mohou zájemci na očním oddělení benešovské nemocnice nechat z obličeje odstranit znaménka, jizvy, výrůstky, akné, pigmentové skvrny či podstoupit minilifting obličeje, kterým se zbaví přebytečné povadlé kůže na obličeji. Zákroky se provádí speciálním přístrojem. Díky tomu jsou bezbolestné a lze je provádět v ambulantním režimu.

Úřad otevřou v sobotu
Poříčí n. Sáz. – Obecní úřad v Poříčí nad Sázavou bude otevřen i v sobotu 3. února od 8 do 9 hodin. Vyřizovat bude možné běžné záležitosti včetně ověřování podpisů a listin, úhrady místních poplatků a služby Czech POINT.

Hasiči sbírají staré elektro
Pyšely – Sbor dobrovolných hasičů v Pyšelích pořádá každou první sobotu v měsíci ve dvoře v hasičské zbrojnici sběr elektrozařízení. Železný šrot, žehličky, ledničky, pračky, počítače, mobily, autobaterie a mnoho dalšího mohou pyšelští obyvatelé odevzdat opět v sobotu 3. února od 9 do 11 hodin. Hasiči ale nepřijímají například žárovky či jiné zářivky.

Jedničkáři budou jezdit ze zasněženého svahu zdarma
Monínec – I když se zimní areál Monínec nachází kousek za hranicemi benešovského okresu, i tak bývá často vyhledávaným pro možnost provozování zimních sportů ze strany obyvatel Benešovska. Ti, kteří dorazí na monínský svah i v pátek 2. února, a to také se svými dětmi docházejícími na základní školu, mohou pro svého školáka získat vstup zdarma. Podmínkou je pouze to, aby měli žáci na vysvědčení samé jedničky. Součástí dne bude navíc doprovodný zábavný program.

Ilustrační foto
KRÁTCE: Masopustní průvod oživí obec

Prezident Blaník ovládne kina
Benešov/Vlašim - I když ještě ve středu 31. ledna byl na programu benešovského a vlašimského kina zahraniční film Cizinec ve vlaku, ve čtvrtek 1. února se to změní. Diváci budou mít možnost jak v Benešově, tak ve Vlašimi zhlédnout nový snímek českých tvůrců pojmenovaný Prezident Blaník. Premiéra tohoto dlouho očekávaného filmu je připravena na 19.30. Během hodiny a půl se nebudou diváci rozhodně nudit. Film Prezident Blaník je totiž česká komedie, která si bere na paškál aktuální českou politickou scénu. Snímku předcházel seriál Blaník, který má v tuzemsku mnoho příznivců. 

Zahájí výstavu o opevnění
Votice - Vernisáž výstavy Jana Vachtla a Radana Láškas názvem Československé opevnění se uskuteční ve čtvrtek 1. února od 17 hodin v klášteře sv. Františka z Assisi ve Voticích. Výstava, která je připravena také ke stému výročí Československa, nabídne plastické modely bunkrů a tanků, dobové zbraně, fotografie a další zajímavosti o československém opevnění se zaměřením na Vltavskou linii a pěchotní srub T-S 19 Turov. 

Tisemské pěnice se představí v benešovské kavárně
Benešov – Lucka a Renča, Tisemské pěnice, vystoupení v Cafe Bar Terasa v Benešově. Akce začne v pátek 2. února od 19.30 hodin. 

Masky obejdou celou obec
Pyšely – Masopustní průvod zahájí v Pyšelích v sobotu 3. únor od 8 hodin. Masky následně projdou celou obcí. 

O cestě povypráví manželé
Sázava – Zajímavosti z cesty manželů Doktorových východním Tureckem k Araratu si vyslechnou ti, kteří dorazí v pondělí 12. února v 17 hodin do sázavské městské knihovny. Vyprávění bude doplněno i fotografiemi.

Ilustrační foto.
Přes 50 osobností dalo jména ulicím v Benešově