Kvůli výluce pojedou auta Nádražní ulicí opatrněji

Benešov – Kvůli výluce na železniční trati sina jízdu kolem benešovského nádraží budou muset dát pozor také automobilisté. Právě u nádraží totiž v době výluky budou zastavovat autobusy, které pak cestující dovezou k dalšímu spoji. Přechodná úprava provozu v Nádražní ulici začne už v pondělí 4. září a potrvá až do 8. září. Před nádražím bude pro autobusy vymezen prostor dlouhý 15 metrů. 

Přerušení dodávky elektřiny znepříjemní den v Sázavě

Sázava – Odstávka elektřiny, která proběhnev části obce Sázava, konkrétně v oblasti Bělokozly, znepříjemní obyvatelům první zářijový pátek. Odstávka začne v 7.30 hodin a měla by končit až v 19 hodin. Přerušení dodávky elektřiny je naplánováno jen na nezbytně nutnou dobu. Další odstávka je poté plánována na 7. září, kdy se ve stejné oblasti nebudou využívat elektrospotřebiče od 7.30 do 15 hodin.

Déle než týden nemohou využívat městskou pokladnu

Neveklov – Uzavření pokladny městského úřadu Neveklov začalo včera a bude pokračovat až do 6. září. Pokladna pro platby v hotovosti bude nefunkční ještě jednou, konkrétně v období 14. září až 15. září. Uzavření plyne z čerpání řádné dovolené, a tak se na to obyvatelé Neveklova musí připravit.

Ilustrační foto.
KRÁTCE: Hasiči likvidovali hořící slámu, hrozil požár stohu

Louňovické občany čeká v pondělí výpadek proudu

Louňovice pod Blaníkem – Odstávka elektřiny proběhne na první školní den 4. září. Začít by měla od 7.30 a konec má naplánovaný na 18.30 hodin. Nebude se jednat pouze o Louňovice pod Blaníkem, ale i část obce Býkovice a část obce Rejkovice. Časový rozsah přerušení odstávky je pouze na nezbytně nutnou dobu. Odstávka elektřiny se nebude týkat restaurací

Benešov znovu obdržel certifikaci o veřejné správě

Benešov – Certifikát normy nové normy ISO 9001:2015 za výkon v oblasti působnosti veřejné správy obdržel Benešov po úspěšném splnění dohledových auditů. Takzvaná recertifikace města Benešov proběhla už na konci července po dvoudenním auditu a platná bude až do roku 2020. Recertifikace byla financována z dotace Operačního programu Zaměstnanost Evropského sociálního fondu.

Nové turistické mapy jsou k dostání po celém regionu

Posázaví – Nové turistické mapy jsou k dostání téměř všude. Zájemci je mohou najít zdarma na informačních centrech v regionu či u vybraných partnerů. Mapičky obsahují tipy na výletys dětmi, pěší i cyklistické trasy, vodácké trasy nebo přírodní zajímavosti a mají celkem tři díly. Na podzim bude vycházet i turistický průvodce, který by měl na mapy navazovat.

Rekonstrukce bitvy z konce II. světové války nad Stráním. Ilustrační foto.
KRÁTCE: Tanky budou po patnácté brázdit muzeum v Lešanech

S prohlídkami se zámek Konopiště nezastaví

Konopiště – Speciální prohlídka se koná ve středu 30. srpna. Její netradičnost tkví v tom,že se jedná o večerní prohlídku zámkem, začíná se přesně ve 20 hodin. Prohlídka má název Carpe diem se zámožným rytířem Přechem z Hodějova a jde o výlet do renesančního života. Zvláštnost je ještě v tom, že prohlídka zamíří do prostor, kam obyčejně prohlídky nechodí.

Propojí se krása historie s legendou motorek

Konopiště – Akce nazvaná Konopiště Ride 2017 se snaží propojit architektonické krásy Konopiště s technicky dokonalou legendou všech motorek, a to právě Harley-Davidson. Návštěvníci tak mohou v sobotu 2. září od 14 hodin zamířit právě na jižní terasu a zámecké nádvoří zámku Konopiště, kde tuto nezvyklou kombinaci uvidí pospolu. V rámci akce je i oslava 115. výročí Harley-Davidson Motor Company.

Sladkým melounům ještě období neodzvonilo

Vlašim – Melounové slavnosti se konají tuto neděli od 14 hodin na zahradě Spolkového domu Vlašim. Zájemci se mohou těšit na ozdobné vykrajování melounů, kapelu Náhodná setkání, sportovní stanoviště inspirované melounemči tvořivou dílnu. Vstupné je 40 korun.

Na hrad přijedou ochotníci

Týnec nad Sázavou – Festival ochotnických divadel se uskuteční tuto sobotu 2. září od 14 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na pohádky, ukázku historického šermu, nebo například na kouzelníka. Vše se za cenu dobrovolného vstupného bude konat v hradu Týnec.

Předpremiéra dokumentu Víta Klusáka Svět podle Daliborka.
Promítání dokumentu završí beseda s režisérem Klusákem