Pokutu za kouření už vydali
Vlašim – První pokutu za kouření od zahájení protikuřáckého zákonu vydali městští strážníci ve Vlašimi ve středu 20. září. V ranních hodinách, kolem 9.30 hodin, museli pokutovat člověka, který kouřil na zastávce autobusu, kde je zapálení cigarety zakázané.

Otevřou školku místo úřadu
Sázava – Nový městský úřad v Sázavě už mají. Ten dokonce je v jiných prostorech, než v minulosti byl. V původním objektu, kde dříve úřad města sídlil, bude nyní nově otevřená mateřská škola. Slavností zakončení přestavby je připraveno na úterý 26. září od 11 hodin.

Ilustrační foto.
Noční můra řidičů: po celém okrese jsou uzavírky



Lékárna u nemocnice je zavřená, připravuje se nová
Benešov – Nemocniční lékárna je od začátku týdne uzavřená kvůli rekonstrukci. Zákazníkům se opět otevře na začátku příštího týdne, ale to již v nových prostorech. Rekonstrukce je nutná, jelikož dosavadní lékárna nesplňovala zákonné požadavky a požadavky Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Informace o tom, kde zákazníci najdou náhradní prostory lékárny, budou rozmístěny po celém areálu nemocnice.

Letní sporty jsou pryč
Benešovsko – Letní sportovní hřiště v areálu Na Lukách ve Vlašimi jsou pro tuto sezónu uzavřeny. Sportovní vyžití ve Vlašimi tak převzal pro nadcházející období zimní stadión. Na zimu se připravili i v Benešově. Tam byl od začátku září otevřen krytý plavecký bazén, otevírací doba tedy platí podle zimního řádu. I milovníci ledních bruslí si v Benešově přijdou na své. Na zimním stadionu již totiž spustili veřejné bruslení.

Výstavu "Starej se" připravila Farní charita ve Vlašimi ke svému 25. výročí.
Venkovní výstava ukazuje život seniorů