Festival hudby zakončí slavnostně
Neveklov - Komorní orchestr Quattro a Český chlapecký sbor Boni pueri přijedou v sobotu 25. listopadu do Neveklova, aby společně s dalšími milovníky pěkné hudby slavnostně zakončili tradiční festival Podblanický hudební podzim. Při závěrečném koncertě v aule neveklovské základní školy začne program v 19 hodin. Přítomní si tak poslechnou Svatováclavský chorál, který bude sestaven z hudebních děl J. Suka, S. Bodorové, G. Cacciniho, C. Francka, J. S. Bacha, G. F. Händela a G. B. Pergolesiho. Slovem závěrečný slavnostní koncert provede známý herec a recitátor Alfred Strejček.

Bohoslužba se koná v Chrástu
Chrást nad Sázavou – Bohoslužba v kostele sv. Kateřiny se koná v Chrástu nad Sázavou v sobotu 25. listopadu od 11 hodin.

Pejskaři si mnohdy stěžují na malé množství pytlíků na psí exkrementy.
Za psa z útulku neplatí majitel ve Vlašimi poplatky dva roky



Klášter ožije předvánočně
Sázava – Liturgický silvestr aneb vstupujeme do adventu. To je akce, která se v sobotu 25. listopadu od 10 hodin uskuteční v Sázavském klášteře.

Parkoviště dostaví později
Benešov – Později a o něco dráž dostaví město Benešov třetí dvoupodlažní parkoviště v sídlišti kolem Bezručovy ulice. Tuhle skutečnost potvrdila uzavřením druhého dodatku ke smlouvě o dílo rada města. Největší z parkovišť v uvedeném sídlišti má firma Strabag předat městu až těsně před velkými prázdninami 2018. Nový termín dokončení je tak stanovený na sobotu 30. června. Dílo má také stát, bez DPH, o necelých 622 tisíc korun víc. Podle dodatku se náklady na stavbu zvýší o 3,88 procenta a konečná cena díla přesáhne lehce 16,9 milionu korun. Důvodem jsou podle rady nepředpokládané vícepráce.

O dopravě jednali starostové
Benešov – Zkušenosti z integrace Neveklovska, zavedení spěšných vlaků z Votic do hlavního města, nebo financování dopravní obslužnosti s ohledem na Integrovanou dopravu Středočeského kraje (IDSK) probírali na společné schůzce její funkcionáři s představiteli měst Benešovska. Zúčastnili se jí lídři Benešova, Votic, Týnce nad Sázavou, Sázavy nebo vedoucí odboru dopravy města Vlašimi. „Za IDSK dorazil předseda Pavel Procházka, který prezentoval nejnovější informace o přípravách integrace na příští rok a zhodnotil dosavadní pozitivní spolupráci,“ připomněl dopravní expert Jan Vachtl.

Komisi soutěže o nový vzhled centra schválila městská rada 
Benešov – Kvůli chystané změně uspořádání a vizáže centrálních prostor města Benešova chystá jeho radnice vypsání výběrového řízení na architektonickou soutěž na Masarykovo a Malé náměstí. Ještě před tím, než případní zájemci zašlou své návrhy, posvětili benešovští radní sestavu hodnotitelské komise. V ní zasednou starosta Petr Hostek, místostarosta Jiří Švadlena, zastupitelka Jana Čechová, městský architekt Michal Schwarz a také další odborníci Kateřina Šedá, Radmila Fingerová, Michal Kohout, Jiří Janďourek a Ida Chuchlíková.

Díky grantu koupí tři plynové pistole
Benešov – Tři sportovní plynové pistole Steyr koupí díky přidělenému grantu Jiří Měchura, předseda Sportovně střeleckého klubu Benešov. Na zbraně dostal přes 116 tisíc korun. 

Ilustrační foto.
Dluh SK Bystřice vůči městu prověřuje policie

Potvrdili, že smlouva neplatí
Benešov – Radní města vzali při neveřejné schůzi na vědomí výběrové řízení na demolici někdejší tržnice ve Vnoučkově ulici a také neplatnost smlouvy, kterou s Benešovem uzavřela Stavební firma Dráb. „Vzájemné vydání poskytnutého plnění je s ohledem na jeho povahu nemožné,“ konstatuje rada s tím, že to platí kvůli tomu, že byla vybrána nejvhodnější nabídka a bylo by proto ekonomicky nevýhodné zaplacení náhrady. Radní schválili i dohodu o narovnání, kterou dojde k zániku vzájemných práv a povinností z neplatné smlouvy bez vzniku nových povinností.

Pomohli šachu a plavání
Benešov – Dotace z Grantového fondu města ve výši osm tisíc korun získala z rozhodnutí radních města Okresní rada Asociace školních a sportovních klubů České republiky. Organizaci peníze města pomohou k doplacení cen pro XVII. ročník turnaje v šachu základních škol a víceletých gymnázií a také na ceny pro okresní finále
v plaveckých závodech středních škol. Obě soutěže se konaly už před zmiňovaným rozhodnutím benešovských radních. 

Peníze získaly i mažoretky
Benešov – Přes 36 tisíc korun získala díky radou města schválenému poskytnutí dotace z benešovského grantového fondu pro oblast sportu a využití volného trenérka mažoretek Martina Procházková. Peníze trenérka potřebuje na úhradu nákladů spojených s pronájmem sportovní haly BIOS v období od ledna do dubna a také tenisové haly Městských sportovních zařízení v květnu. 

Světla ve škole opraví jiní
Benešov – Neplatnost smlouvy o dílo spočívající v rekonstrukci osvětlovací soustavy 2. stupně v Základní škole Dukelská, potvrdili při své schůzi radní města. Uvedené se týká smlouvy Benešova se společností Hedvik. Komunální politici také posvětili výběrové řízení na dodávku zmiňovaných prací a schválili současně uzavření dohody o narovnání s firmou Hedvik, v rámci níž dojde k zániku vzájemných práv. 

S úklidem černé skládky v Benešově pomáhali především studenti benešovské SOŠ a SZŠ.
Za úklid nelegální skládky dostala benešovská škola ocenění