„V letních měsících panují velká vedra, proto jsme se rozhodli pro pasivní chlazení budov bez jakékoli technické náročnosti. Žaluzie ochladí budovu o tři až čtyři procenta. Ztlumením přímého osvitu se tak zvýší komfort,“ uvedl technický ředitel nemocnice Jan Kolbaba s tím, že žaluzie zastiňují okna jižní a východní strany. Žaluzie proti roletám neponoří pacientský pokoj do absolutní tmy.

Občanská poradna Diakonie Střed radí i v Benešově

Benešov – Žádosti o pomoc při dluhových potížích nebo ohledně práv týkajících se rodinné problematiky. To jsou nejčastější okruhy potíží, s nimiž by lidé chtěli pomoci a kvůli kterým se obracejí na Občanskou poradnua Diakonie ČCE v Benešově. Ta sídlí od září na nové adrese na Masarykově náměstí v přízemí piaristické koleje, vedle kostela sv. Anny. V nových prostorách mají klienti vyšší komfort při jednáních.

Posláním Občanské poradny je pomáhat všem klientům při řešení tíživých životních situací a provázet je po celou dobu trvání jejich obtíží. Pomáhá ale také například ohledně dluhové problematiky včetně exekucí a oddlužení, sociálních dávek, bydlení, rodiny a partnerských vztahů jako jsou rozvody nebo péče o děti.

Maršovicemi se po recyklátu bude jezdit do prázdnin

Maršovice – Přechodná úprava provozu na vjezdech do Maršovic, kvůli stavbě kanalizace a ČOV , potrvá déle, do konce července. Potvrdil to Silniční správní úřad Benešov. Komunikace dotčené výstavbou provizorně zpevňuje recyklát a tak to zůstane až do pokládky nového povrchu. Stát by se to mělo do konce července.

Ředitel Policie ČR Benešov Pavel Havránek.
Soud: Policejní ředitel Pavel Havránek trestný čin nespáchal
Ilustrační foto.
Rady do zahrady: skladování brambor, třásněnky mečíkové, pozorování, kontroly