Na Czechpointu uspějete o prázdninách v jiný čas

Benešov – Ověřování listin a podpisů prostřednictvím služby Czechpoint, bude mít od začátku velkých prázdnin nová pravidla. Od 3. července bude Czechpoint přístupný od pondělí do čtvrtka. Ověřování listin a podpisů bude současně dočasně přesunuto do prvního patra budovy B městského úřadu, což je bývalá Komerční banka, na tamní matriční úřad. 

Zásobování pomůže značka

Benešov – Kvůli parkování aut na silnici před vjezdem k nákladové rampě benešovské restaurace U černého koně, měli řidiči zásobování poměrně často dost práce navíc. Už brzy by se to mělo změnit díky vodorovnému dopravnímu značení Zákaz zastavení. To vymezí v Dukelské ulici prostor pro bezpečnou manipulaci zásobovacích vozidel v délce 11 metrů. 

Ilustrační foto.
Poznal ho v herně, vzal na nocleh a přišel o peníze

Úřad v Týnci bude mít v pátek pro veřejnost zavřeno

Týnec nad Sázavou – Kvůli provozní důvodům, jak sděluje web města, bude mít Městský úřad v Týnci nad Sázavou se sídlem v ulici K Náklí v pátek 23. června pro veřejnost zavřeno. Další podrobnosti úřad nesdělil s tím, že nejbližší následný termín pro vyřízení úředních záležitostí bude v pondělí 26. června od 8 do 17 hodin. 

Zastávka je na starém místě

Týnec nad Sázavou – Provizorní zastávky autobusů, které se kvůli budování vodovodu přesunuly ke kostelu, jsou minulostí. Nastupovat a vystupovat lidé znovu mohou na původních místech u staré školy. 

Pamětihodnosti na Benešovsku - zámek Konopiště.
Mattoni, Koudelka i vesnička! Benešovsko mají filmaři rádi