Ta povede ulicemi Jana Nohy, Ke Stadionu, Konopišťskou, Táborskou, Hráského a Černoleskou. Úplnou uzavírku silnice třetí střídy číslo 1103 v Benešově, v lokalitě Mariánovice, naplánoval investor stavby okružní křižovatky, Středočeský kraj, na období od úterý 27. listopadu do soboty 15. prosince.

Nejvyšší orgán začne fungovat ve čtvrtek

Benešov – Téměř 50 dnů dlouhé čekání na ustavení nového nejvyššího orgánu města, zastupitelstva, ale také městské rady a samozřejmě i nejužšího vedení radnice, je u konce. Ve čtvrtek 22. listopadu odpoledne se nový benešovský sbor komunálních politiků sejde v KD Karlov poprvé.

Cílem bude schválení programu schůze, volebního řádu a také toho nejdůležitějšího, volba radničních funkcionářů. Hlasovat se bude i o členech městské rady, zřízení finančního a kontrolního výboru, jejich lídrech a také počtu jejich členů. Při premiérovém jednání zastupitelé schválí také zřízení osadních výborů nebo zastupitele, kteří budou oddávat. Ustavující schůze zastupitelstva Benešova startuje ve čtvrtek 22. listopadu v KD Karlov v 18 hodin.

Finanční a kontrolní výbor opozice nepovede

Týnec nad Sázavou – Také v právě startujícím volebním období, zůstává zachován stejný počet členů kontrolního a finančního výboru zastupitelstva města. „Oba výbory jsou tříčlenné,“ potvrdil starosta Martin Kadrnožka (STAN).

Předsedou finančního výboru je Jindřich Petrášek (ODS) a členy Klára Fišerová (kandidující za Hnutí za harmonický rozvoj obcí a měst) a Milena Povolná (KSČM). Šéfem kontrolního výboru je Vlastimil Vanžura (STAN) a členy Zdeněk Šandera (Nezávislí) a Michal Andrlík. Členy důležitých orgánů, které mají za úkol „hlídat“ kroky vedení města, jsou osobnosti ze stejných stran, které vedou Týnec. „Na předsedy obou výborů nebyl navržen žádný jiný kandidát,“ vysvětlil starosta.

V Krhanicích zavedou elektřinu na hřbitov

Krhanice – Kvůli vybudování elektrické přípojky nízkého napětí pro krhanický hřbitov, by si řidiči jedoucí po silnici od Týnce nad Sázavou do Krhanic, měli dát pozor na pracovní místo. To označí přenosné dopravní značky, a to 30. listopadu od 7 do 12 hodin.

Václav Šmerák.
KRÁTCE: Činnost Václava Šmeráka ocenil Středočeský kraj
ilustrační foto.
Rady do zahrady: hubení mšice, odstranění nemocných porostů, hnojení