Autobusová zastávka Kamenice – Kuklík je kvůli pracím přemístěna zhruba 350 metrů ve směru na Kamenici. Zastávka Řehenice – Babice, na opačném konci uzavřeného úseku, je ve směru Kamenice umístěna v prostoru křižovatky silnice na Týnec. Opačným směrem mají cestující zastávku na silnici č. II/603 asi 300 metrů za křižovatkou.

Na konec týdne uzavřou Nového ulici

Benešov – S úplnou uzavírkou ulice Karla Nového by v pátek 26. října měli počítat motoristé, kteří jsou zvyklí tudy projíždět do centra Benešova, nebo z něj do Dukelské ulice. Důvodem takového přechodného opatření, je zajištění prostoru pro bezpečnou demontáž stavebního jeřábu. I když bude celková délka uzavírky pouhých 48 metrů, objízdná trasa je několikanásobně delší a měří zhruba 600 metrů. Řidiče zavede do ulic Dukelské, Pražské a Vnoučkovy. Vjezd do ulice Karla Nového sice bude možný, ale kvůli záboru místa motoristé dojedou z obou stran pouze k místu, kde budou dělníci rozebírat zmiňovaný stavební jeřáb.

Energetici vypnou proud na deset hodin

Benešovsko – Celých deset hodin se budou muset bez elektřiny v úterý 23. října obejít obyvatelé dvou městských částí Týnce nad Sázavou. České energetické závody, přesněji jejich oddělení distribuce na tuto záležitost upozorňuje především obyvatele Čakovic a Chrástu nad Sázavou. Přerušení dodávky elektřiny je energetiky plánované dlouho dopředu. Jeho důvodem je prověřování funkčnost systému a opravování těch jeho částí, které už dosloužily. Proud obyvatelům zmiňovaných sídel nepůjde od 7.30 do 17.30 hodin.

Mají povolení na stavbu další kanalizace

Maršovice - Veřejnou vyhláškou oznámil Odbor životního prostředí Městského úřadu Benešov, že městysu Maršovice uděluje společné povolení ke stavbě splaškové kanalizace a čistírny odpadních vod, respektive povoluje její další rozšíření. Prodloužení kanalizace by mělo býr realizováno prostřednictvím čtyř stok. První bude dlouhá 90 metrů, další na jiném místě měří přes 22 a 60 metrů. Poslední pak má metrů 58. Celková délka pro navržené stoky tak činí zhruba 230 metrů. Nové splaškové stoky s průměrem potrubí 250 milimetrů se napojí na ty, které nyní městys buduje a odvedou splašky ze stávající zástavby.

V Nádražní ulici pojedou auta pomaleji

Pyšely – Kvůli zvýšení bezpečnosti v dopravě v Nádražní ulici, požádalo město Pyšely o přechodnou úpravu tamního provozu. A z benešovského silničního správního úřadu nyní obdrželo kladnou odpověď. Instalace dopravního značení a mobilních plastových silničních svodidel, má snížit rychlost projíždějících vozidel, i když jen provizorně. Dojde totiž ke zúžení vozovky z jedné strany. Provoz, přesněji přednost v jízdě a také přikázaný směr jízdy, upraví z obou stran dopravní značky. Dočasná úprava provozu v Nádražní ulici začne v Pyšelích platit po instalaci zmiňovaného zařízení. Stane se tak ve čtvrtek 25. října.

Ilustrační foto
KRÁTCE: Ve Villaniho ulici upraví provoz