Podle odborníků nové vrty a odběry jen prohloubí vodní krizi. Nové vrty totiž mohou odebrat zdroj vody vrtům i kopaným studním dřívějším, mělčím. V podpoře nových vrtů vidí vedení města jediné, rychle dostupné řešení. Definitivně má problém vyřešit nový vodovod.

Znak města: na mapě ne, na kalendáři ano

Benešov – Použití symbolů města podléhá tak, jako tomu je i u některých dalších typicky benešovských značek schvalování volenými orgány. Tak tomu bylo i při povolení použití městského znaku se zlatou osmicípou šternberskou hvězdou na modrém poli, které posvětila městská rada v úvodu října. Znak měl být podle usnesení radních umístěn „na mapě města Benešov a okolí.“ Při následující schůzi o dva týdny později, ale radní své usnesení revokovali s tím, že správně měl zápis znít trochu jinak. „V části textu „použití znaku města Benešov na mapě města Benešov a okolí“ bude text nahrazen „použití znaku města Benešov na kalendáři Benešov pro rok 2019,“ stojí v usnesení.

Po staré benešovské koncem příštího týdne

Benešovsko – Už příští neděli 18. listopadu, se motoristé svezou i po rekonstruovaném úseku takzvané staré benešovské silnice mezi Ládvím a Babicemi. Uzavírka uvedené části silnice druhé třídy číslo 603, trvala několik měsíců a investor opravy, Středočeský kraj, termín jejího dokončení kvůli zdržení upravoval. Obousměrná objížďka vede z Ládví do Kamenice a přes Čakovice a Dařbož zpět do Babic.

Organizace si mohou říct o peníze na činnost

Týnec nad Sázavou – Kvůli podpoře činnosti sportovní, tělovýchovné, umělecké a zájmové činnosti dětí a mládeže do osmnácti let ve městě, vyhlásila týnecká radnice program dotací na rok 2019. V rámci něj se o peníze mohou hlásit organizátoři pravidelné sportovní a zájmové činnosti, akcí pro děti a veřejnost nebo akcí, které výrazně propagují město. Žádat mohou i ti, kteří potřebují peníze na údržbu a modernizaci sportovišť. Na podporu města Týnce nad Sázavou mají nárok spolky bez ohledu na počet registrovaných dětí.

Ilustrační foto.
KRÁTCE: Pitná voda lidem nepoteče v třinácti ulicích Benešova
Ilustrační foto.
Krajský soud stížnost muže z Prahy na volby v Týnci zamítl