Ještě o 150 tisíc korun více získají na svůj festival rozhodnutím kraje příznivci motokrosových speciálů. Ti v prostoru bývalého vojenského cvičiště na Kavčíně chystají na léto akci s názvem Rock´n´ride. Středočeský kraj na třídenní festival o muzice a terénních motorkách pošle 450 tisíc korun.

Ve Vlašimi prokáží znalost českých hub

Vlašim – Zkouškám znalosti hub se musí podrobit každý, kdo s těmito plody lesa chce obchodovat. Aby se do pohostinských zařízení nedostaly i houby jedovaté, respektive aby se riziko tohoto nebezpeční snížilo na minimum, musí sběrači projít testy, které pro ně každoročně organizuje Krajská hygienická stanice. Jedny z takových zkoušek se konají také ve vlašimském Kulturním domě Blaník, a to 16. května a 13. června.

Votice zavřely dětský hrad, je nebezpečný

Votice – Příroda je mocná čarodějka a to dokázala také ve votické Fibichově ulici. Její moci tam neodolal dětský prolézací hrad. Na něj jeho majitel, město Votice, z důvodu dlouhodobě se zhoršujícího technického stavu, zakázal přístup dětem a připravuje jeho opravu.

Ilustrační fotografie.
KRÁTCE: Na zlepšení situace se brzy budou moci podílet i občané

Jízdu doprovází práce kopáčů

Chrást nad Sázavou – Kvůli pokládce kabelu vysokého napětí se kolem silnice z Chrástu nad Sázavou do Krhanic se až do konce máje budou pohybovat dělníci a jejich stroje. Výkopové práce u silnice ve správě Středočeského kraje II/106 se týkají trasy dlouhé 900 metrů a kopáči postupují po padesátimetrových úsecích. Výkopy se odehrávají v nezpevněné krajnici uvedené silnice, po níž denně projede kolem pěti tisíc aut.

Město propachtovalo půdu zemědělské škole

Benešov – Už v plném, sedmičlenném složení zasedla městská rada, aby projednala a nakonec i potvrdila například i žádosti Vyšší odborné školy a Střední zemědělské školy Benešov o pachty městských pozemků pro zemědělské využití. Střední škola tak může při praxi svých studentů využívat celkově téměř 17,7 hektaru půdy v držení Benešova. Smlouva stanoví také dobu pachtu od 1. října 2019 do 30. září 2024. Škola městu za roční pronájem zaplatí 8900 korun za hektar, což za celou výměru dává částku přes 157 tisíc korun za rok.

Cestování pod Blaníkem brzdí oprava mostů

Louňovice pod Blaníkem – Až do neděle 19. května „narazí“ řidiči na krajské silnici II/125 mezi Louňovicemi pod Blaníkem a Kondrací na omezení, které pro ně připravili mostaři. Ti do uvedeného data musejí zvládnout opravu dvou nepříliš velkých mostů přes řeku Blanici. Přednost v jízdě ve zúženém prostoru mostů upravuje přenosné světelné zařízení.

Ilustrační foto.
V noci na neděli zůstane neprůjezdný hlavní tah u Mirošovic