A i když pozemky u zmiňovaného bytového domu, které chtěl investor využívat k příjezdu stavební techniky a pak i k postavené nemovitosti patří městu, vzedmula se proti záměru vlna protestů. Tu nyní, jak se zdá, definitivně vyřeší až současné zastupitelstvo. To na návrh rady projedná a bude hlasovat o prodeji pozemku celkem 2095 m2 za téměř 1,2 milionu korun SVJ.

Punkáči si užijí na louce v Konopišti

Konopiště – V pořadí už šestnáctý ročník hudebního festivalu s názvem Konopíšťský evergreen se přesně v polovině června uskuteční na louce u hlavního parkoviště v Konopišti. Souhlasem s krátkodobou výpůjčkou městských pozemků o tom rozhodli radní Benešova.

Pořadatelem rockové party s důrazem na punkovou hudbu, je benešovské občanské sdružení Jinovatka. Ta akci každoročně nepořádá pro uspokojení ega samotných muzikantů, ale také jako charitativní projekt. Výtěžek z festivalu obdrží Dětský domov Racek. Na akci, která potrvá od 14 do 24 hodin, rada udělila pořadatelům výjimku z vyhlášky města.

Kvůli přerušení proudu omezí provoz

Sázava – Plánovaná odstávka části sítě, která přivádí do Sázavy elektřinu, omezí činnost některých provozoven. ČEZ Distribuce bude zařízení rozvodné sítě v Sázavě udržovat v úterý 23. dubna. Ten den bude proto zcela uzavřen Městský úřad Sázava i lékárna. Česká pošta obslouží zákazníky jen od 15 do 17 hodin.

Komunisté dostali požehnání

Benešov – Ne od kněze, ale od radních města dostali benešovští komunisté požehnání k uspořádání své tradiční akce. Tou bude už 29. ročník Prvomájového běhu s Haló novinami nazvaný Karlovský kopcovák. KSČM od města získala na krátkodobou výpůjčku pozemek Na Klášterce, který tvoří louka na kopci ležícím proti benešovské části Spořilov. Závody Na Klášterce se uskuteční v tradiční den, kdy si proletariát připomíná svátek práce, tedy 1. máje, od 13 do 18 hodin.

Ilustrační foto.
KRÁTCE: Fotbalistům, a to nejen mládežnickým, pomůže milion
Ilustrační foto
Práce na D1 za Prahou omezí jízdu na šest týdnů