Jízda v prosinci vyžaduje opatrnost
Benešovsko - Nejspíš vytlačení jiným vozidlem stálo v pondělí 4. prosince ráno po osmé hodině na začátku nehody nákladního auta převážejícího maso. Z nepříliš široké silnice mezi Dojetřicemi a Ostředkem, na cestě ze Sázavy, sjelo nákladní auto mimo vozovku do lesa a hrozilo jeho převržení. Zpátky na kola mu pomohla technika HZS Benešov. 

Ze stejné silnice sjel do příkopu o kus dál po jedenácté hodině u Kozmic i další náklaďák. I tady se nehoda, po níž skončilo auto na boku, obešla bez zranění.

To se ale nevyhnulo posádce osobního auta, které havarovalo před v pondělí 4. prosince před třináctou hodinou na České Sibiři. „Na vozovce u Miličína byla ledovka. Auto na ní dostalo smyk a skončilo na střeše,“ potvrdil ředitel HZS Benešov Josef Setnička, jehož kolegové u nehody zasahovali.

Parní vlak. Ilustrační foto.
KRÁTCE: Při přednášce se pobaví o Posázavském Pacifiku

Na kuřáky v podzemních garážích se mrknou strážníci
Benešov – Domluvy, později možná také nějaká ta pokuta čeká na omladinu, která se při cestě do školy a z ní schází v prostoru spodního podlaží garáží v Bezručově ulici. Důvodem k tomu bude jejich záliba v kouření v prostoru vyhrazeném pro auta. „Upozornili mě na to tamní občané,“ vysvětlil připomínku přednesenou při schůzi zastupitelů Jaroslav Hlavnička. Současně připomněl, že kouřit v prostoru, kde stojí auta, z nichž mohou unikat i pohonné hmoty, je značně nebezpečné. „Kontrola toho místa bude zapracována do plánu pořádkové služby strážníků,“ slíbil starosta Benešova Petr Hostek.

Městem budou jezdit dál nevyužívané velké autobusy
Benešov – Velké autobusy ČSAD Benešov, které v rámci městské hromadné dopravy, ovšem bez hromadného využívání cestujícími, brázdí ulicemi Benešova, zůstanou v provozu dál. Potvrdil to na připomínku zastupitele Františka Rouska starosta Benešova Petr Hostek. „Na Západě jezdí autobusy menší,“ upozorňoval Rousek. Podle starosty města tohle téma Benešov už s vedením ČSAD probíral. „Paradoxně se provozovateli vyplatí, aby jezdily velké starší autobusy, než aby kupoval nové, menší. Náklady na provoz jsou totiž stejné,“ řekl Petr Hostek a jeho slova ze zkušeností z dřívějška potvrdil i jeho předchůdce na postu lídra města, Jaroslav Hlavnička.

Nové jízdní řády Českých drah, které budou platit od neděle, představili v pondělí na tiskové konferenci v Praze ředitel pražské organizace Ropid Petr Tomčík, ředitel Integrované dopravy Středočeského kraje (IDSK) Petr Tomčík a regionální obchodní ředitel
Nové vlaky, více spojů, lepší přestupování. Přichází nový jízdní řád