„Katuška“ bude mít jiný počet dětí

Benešov - Z 22 na 36 zvyšuje rozhodnutím radních města příspěvková organizace Základní škola a Praktická škola Benešov počet žáků u oboru vzdělávání Základní škola speciální. U oboru Základní škola se naopak množství dětí ve škole, která se ještě letos přestěhuje z vily Katušky do nového objektu v Hodějovského ulici sníží ze 102 žáků na 58. Také u oboru Praktická škola dvouletá ubudou žáci a to ze 14 na 8. U oborz Praktická škola jednoletá radní souhlasí s jeho výmazem v souvislosti s požadavky na vzdělávání a se změnou sídla budovy školy. Usnesení rady platí 1. listopadu.

Na schůzi radní jmenovali nové ředitele

Benešov - Dva nové ředitele městských příspěvkových zařízení, školních jídelen v Jiráskově a Dukelské ulici, jmenovali při své poslední předvolební schůzi 3. října, radní Benešova. Do funkce ředitelky Školní jídelny Jiráskova jmenovalo šest přítomných politiků z ČSSD, ANO na základě konkurzního řízení Blanku Zemanovou a to s účinností nejpozději od 1. ledna 2019. Ředitelem Školní jídelny v Dukelské ulici se nejpozději od stejného data má stát na základě konkurzu a jednomyslného hlasování Jiří Kára. Ředitelkami obou jídelen jsou nyní Hana Pínová a Dana Voláková. Obě zvažují odvolání proti rozhodnutí městské rady.

Agitka se na rynku uskuteční i v den voleb

Benešov - Také tento týden se obyvatelé Benešova setkávají na ústředním, Masarykově náměstí, s volební propagací. Konala se ve ve čtvrtek 11. října odpoledne. Dvouhodinové setkání tam měli příznivci a podporovatelé kandidáta pro volby do Senátu, ve 41 volebním obvodu Benešov, za volební stranu Starostové a nezávislí. Tím je říčanský místostarosta Zdeněk Hraba. Mítink má ale ještě v pátek 12. října i jeho konkurent z ODS, další obyvatel Říčan, Jiří Kozák. Ten se se svými voliči setká hodně brzy. Začátek své propagace a prezentace naplánoval už na 6.30. Konec mítinku by měl být v 9 hodin.

Nové orgány začnou s prací až po zasedání

Benešov - Doba mezi prvním volebním dnem, kdy podle zákona už vzniká mandát nových zastupitelů a první, ustavující schůzí nových místních politiků, není bezvládím. Až do premiérového setkání nového zastupitelstva, řídí obec dosavadní starosta. O dalších záležitostech rozhoduje obecní rada a své si může přidat, v rámci zákona, také komise rady. Ministerstvo vnitra doporučuje, aby v onom mezidobí uvedené „dožívající“ orgány nečinily kroky, které by nebyly nezbytné pro chod obce. Noví zastupitelé, byť už s mandátem, nemají právo ovlivňovat chod obce ani její radnice a to až do sestavení nových obecních orgánů.

Den prevence v Benešově.
KRÁTCE: Zdravotničtí záchranáři ukáží svůj nový prapor
Ilustrační foto
Rady do zahrady: sklizeň ovoce a vlašských ořechů, ranní mrazíky