K benešovským Kořenům půjdou kolem staveniště
Benešov – Dočasné, ale poměrně dlouhé omezení parkování čeká motoristy, kteří jsou zvyklí odstavovat vozidla poblíž vchodu do baru Strom přezdívanému kvůli jeho umístění v suterénu – Kořeny. Před objektem Zeleného stromu na Malém náměstí značky zakážou nejen zastavovat, ale také stání od 18. prosince do 30. května příštího roku. Důvodem přechodného opatření je zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu v souvislosti se záborem pro umístění zázemí stavby. Při ní se v patře objektu z tělocvičny Mateřského centra Hvězdička stanou kanceláře Městského úřadu Benešov.

Dráhy zkouší, zda se City Elefant osvědčí i na dálkových tratích.
V okolí Prahy mají vyjet nové vlaky. Budou mít jedno, nebo dvě patra?



Hasiči dál skladují v centru materiál pro civilní ochranu
Benešov – Materiál potřebný pro civilní ochranu skladují složky Integrovaného záchranného systému na řadě míst. Jedním z těch v Benešově je suterén pod bývalým sekretariátem komunistů na Malém náměstí, v němž je dnes poliklinika. Materiál má na starosti Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje a disponuje jím jeho součást, HZS Benešov. Radní města teď projednali končící nájemní vztah a jednomyslně odsouhlasili prodloužení smlouvy podepsané v roce 2004. V jejím dodatku prodlužuje město pronájem suterénu o výměře 156 metrů čtverečních od Nového roku 2018 do 31. prosince 2020.

Benešovský kuželník je i pro veřejnost
Benešov – Generální rekonstrukce kuželny skončila a sportovní zařízení Sokola znovu slouží svému účelu. Jak, to může zkusit i veřejnost.

Vánoční víkend začíná v Jablonné
Jablonná nad Vltavou - Nezpochybnitelným signálem, že se blíží nejkrásnější svátky roku, Vánoce, je pro žáky škol z Benešova akce, kterou jim připravily pracovnice Domu dětí a mládeže Benešov v Turistické základně DDM v Jablonné nad Vltavou nedaleko Neveklova. Právě tam a právě v pátek 24. listopadu pro školáky začíná vánoční víkend. Při něm by děti měly načerpat vánoční inspirace při výrobě ozdob a dekorací. Chodit samozřejmě budou i ven a v přírodě krásného Povltaví si zahrají hry a zasoutěží si. V turistické základně na školáky ale čeká také vánoční překvapení.

Nový projekt pro sociálně potřebné zahájila vlašimská farní charita v Benešově.
Charitní šatník slouží sociálně potřebným