Pro cestu z Husovy ulice řidiči musí jet objízdnou trasou dlouhou zhruba kilometr. Vede ulicemi Žižkovou, Nádražní, horní částí Tyršovy, Dukelskou, Karla Nového a Vnoučkovou. V prostoru zvaném Na Blátě, se objížďka napojí na dolní část Tyršovy ulice a zavede motoristy na Masarykovo náměstí a Malé náměstí. Úplná uzavírka křížení ulic Tyršovy a Husovy, by podle sdělení benešovské radnice měla skončit ve středu 21. listopadu.

Práce na mostě opět rozdělí město

Týnec nad Sázavou – Celých pět dnů, od pondělí 5. do pátku 9. listopadu se v Týnci řidiči nedostanou na druhý břeh řeky. Důvodem je dokončení opravy vozovky na Masarykově mostě na silnici číslo 106. Tu měli cestáři rekonstruovat současně s pokládkou obalované směsi na nové kruhové křižovatce pod týneckým hotelem. Jenže práce, jejichž investorem byl Středočeský kraj, trvaly déle. Město kvůli tomu dokonce odložilo zahájení školního roku. Kvůli dokončení prací na kruháku, dělníci několik posledních dnů šturmovali až dlouho přes půlnoc. Aby cestáři mohli na křižovatce svou úlohu, na níž měli méně času, než stálo ve smlouvě, vůbec splnit, museli dokonce pomoci s pokládkou obrubníků podél silnice.

Noví šéfové školních jídelen nastupují

Benešov – Nová ředitelka školní jídelny v Jiráskově ulici, Blanka Zemanová, se ujala 1. listopadu, své funkce a nahradila tak odvolanou ředitelku Hanu Pínovou. O jmenování rozhodli, stejně jako v případě nového ředitele školní jídelny v Dukelské ulici, Jiřího Káry, radní města při poslední předvolební schůzi. Kára se má funkce ujmout v pondělí 5. listopadu. Do té doby zastupuje práci ředitelky, Klára Zámostná. Tu rada odvolá k 4. listopadu. Tři školní jídelny jsou příspěvkovými organizacemi města. Jeho vedení od poloviny roku 2016 usilovalo o jejich sloučení. „Bude dobré zachovat určitou autonomii jídelen,“ řekl starosta Benešova Petr Hostek po zkušebním provozu, který oprávněnost sloučení měl potvrdit.

Burza škol v KC Karlov je mezi žáky devátých tříd základních škol velmi populární.
KRÁTCE: Blíží se další burza škol
Prodejní výstava Centra sociálních služeb Tloskov v Domě dětí a mládeže v Benešově.
Prodejní výstava Centra sociálních služeb Tloskov má úspěch