Ulici Pod Lutovem uzavřou výkopové práce už hodně brzy

Poříčí nad Sázavou – Ještě v neděli 18. června se poříčskou ulicí Pod Lutovem jezdilo, ale v pondělí 19. černa už je všechno jinak. Práce dvou čet, které výkopy směřují proti sobě, se přiblížily natolik, že je nutné provoz na silnici v ulici zcela zastavit. „A to se stane v pondělí 19. června,“ informoval starosta Poříčí nad Sázavou Jan Kratzer s tím, okamžitě po uzavření ulice začnou výkopové práce i tam.

Pochlubí se mladí flétnisté

Benešov – Na závěr pracovního týdne se ve výstavní síni benešovského domu dětí a mládeže koná další exhibice mladých flétnistů ze zájmového kroužku. Začne v pátek 23. června v 17 hodin.

Mladší žáci FK Čáslav E jako okresní přeborníci v sezoně 2016/2017.
Na Benešovsku je líhní budoucích sportovních hvězd Vlašim

Den prevence závislostí bude také Fórem mladých

Benešov – Další ročník Dne prevence závislostí se ve čtvrtek 22. června koná v Benešově. „Tato akce je stálou klíčovou aktivitou Programů protidrogové prevence města a podílejí se na všichni členové pracovní skupiny,“ informovala Koordinátorka protidrogové prevence Benešova Andrea Košanová.

Akce startuje dopoledne v rajské zahradě Piaristické koleje zážitkovým programem pro žáky osmých a devátých tříd benešovských základních škol. Organizátoři pro ně připravili šest stanovišť, na kterých se dozví vše, co se závislostmi souvisí. „Skupinky dětí projdou postupně všechny oblasti – od užívání, důsledků, života na ulici, prevence i represe a na vše zde zanechají zapsané názory, které si veřejnost bude moci přečíst odpoledne,“ dodala Andrea Košanová.

Den zdraví prožijí v Benešově na Masarykově náměstí

Benešov – Celých sedm hodin potrvá ve středu na centrálním Masarykově náměstí akce nazvaná Den zdraví. Začne už v 10 hodin a zájemci z řad veřejnosti si při ní budou moci nechat změřit krevní tlak, tuk v těle, podkožní a viscerální tuk, kosterní svalovinu, BMI, sílu stisku, hmotnost a kyslíkovou saturaci. Na náměstí ale nebude chybět ani Harward step test, test životního stylu či individuální poradenství.

Ilustrační foto
Červeňák hattrickem zkazil Maršovicím radost