Dělníci makali do noci, přitopili si a přilákali hasiče
Benešov – Když kolem jedné hodiny v noci na pátek zahlédl nespavec oheň v průmyslovém objektu v Hodějovského ulici, přivolal hasiče. „Dělníci tam vyklízeli sklad a byla jim zima, tak si přitopili plynovým hořákem,“ vysvětlil důvod neobvyklého nočního jevu ředitel HZS Benešov Josef Setnička.  Objekt byl podle zjištění hasičů v pořádku a zásahu požárníků potřeba nebylo. „Je ale dobře, že nás oznamovatel zavolal. Kdyby skutečně hořelo a nezavolal, bylo by to pro všechny horší,“ pochválil oznamovatele šéf benešovských profesionálů Josef Setnička.

Pokladny mají střídavě volno
Benešov – Od prosince mohou občané, kteří chtějí vyřídit své záležitosti přes pokladnu radnice, platit dál i mimo úřední dny. Měli by ale vědět, že pokladny budou dodržovat polední přestávky. Pokladna v budově A na Masarykově náměstí bude mít přestávku od 12 do 13 hodin a v té době její funkci zastoupí pokladna v budově B. Ta má přestávku od 11 do 12 a zastoupí ji naopak pokladny v budově A.

V Pyšelích vysadili nové stromy a keře
Pyšely – Nové stromy a keře vysadili v pyšelské Lipové ulici vedoucí k místnímu hřbitovu v polovině předposledního měsíce roku. „Tento projekt se uskutečnil za finanční podpory Nadace ČEZ, která přispěla částkou sto padesát tisíc korun,“ uvedla Monika Kulhavá z Městského úřadu Pyšely s tím, že na cestě k pietnímu místu nyní roste nových 54 kusů lip srdčitých a 388 kusů šeříku obecného. Na výsadbu stromů a keřů se v rámci výuky přišly podívat také děti z místní základní školy.

Ilustrační foto
KRIMI MIX: Hasiči jeli pomoci muži v kontejneru
Ilustrační foto
KRÁTCE: Sejdou se kvůli volbě prezidenta