V Hulicích se děti seznámí se životem netopýrů

Hulice – Vodní dům přichystal pro návštěvníky na sobotní odpoledne (4. 3.) akci o životě netopýrů. Ti totiž žijí v blízkosti Hulic, v hrázi přehradní nádrže Švihov na řece Želivce. Děti se v průběhu dne dozvědí všechno možné o těchto zvířatech a ve výtvarné dílničce si budou moci vlastnoručně vyrobit netopýra pro radost. Zároveň během akce představí novou knihu Netopýří chmýří. Jejím hlavním hrdinou je malý netopýr Venda Ušatý, který neumí létat a bojí se tmy. „Komu se kniha zalíbí, bude si ji moci zakoupit a i nechat autorkami podepsat," uvedla vedoucí Vodního domu Tereza Ptáčková.

V Benešově bude literární festival

Benešov – Šest podvečerů mohou přímo strávit ve společnosti spisovatelů, básníků, muzikantů, ale také hereckých osobností osobně, nebo v přeneseném slova smyslu, obdivovatelé české literatury. Právě ve městě u Konopiště se celý březen koná Benešovský literární festival. Přehlídka začne v aule gymnázia v úterý od 14. března v 19 hodin slavnostním zahájením s následným večerem českého poetismu. Slavnost potrvá do 27. března.

Město se chce zbavit dvou přípojek k plynovodu

Benešov – Dvě přípojky a část plynovodu v Dukelské ulici nabízí zájemcům město Benešov. Případný kupující musí ale počítat s tím, že ho plynárenské zařízení, které je osvobozeno od daně z přidané hodnoty, vyjde na téměř 266 tisíc korun. Vážní zájemci o koupi přípojek by svou žádost měli doručit na radnici na Masarykově náměstí do 20. března.

Vítězem soutěže Stejná šance je Nemocnice Benešov

Benešov – Už sedmý ročník soutěže zaměstnavatelů, kteří dávají lidem s postižením na otevřeném pracovním trhu stejnou šanci, vyhodnocovali jeho organizátoři. Jimi je Rytmus Střední Čechy, o.p.s. se sídlem v Benešově. Soutěž se konala v pěti krajích. Ve středních Čechách se soutěže zúčastnilo 27 firem. Odborná komise vyhodnotila navržené nominace a z nich pak nejvíce zaujala a vítězství si odnesla Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov. Za druhým Kauflandem ČR a Billou skončilo na čtvrtém až desátém místě organizace z Benešovska a to město Benešov, ICSS Odlochovice, Hospic Dobrého Pastýře Čerčany, Kemper.