Pohovoří nejen o čínské léčbě

Votice – Zítra od půl šesté večer začne zajímavá přednáška ve společenském sále, který sídlí ve votickém kině. Zúčastnění pohovoří nejen o diagnostice nemocí podle čínských i japonských tradic, ale pokusí se i rozklíčovat problémy těch, kteří na zítřejší akci dorazí.

Ze sportu: Pokorný hattrickem sestřelil Divišov

Jak si udržet manželství prozradí divadelní komedie

Benešov – Vím, že víš, že vím. Tak je pojmenovaná hořko sladká komedie, kterou mají možnost zájemci shlédnout zítra od půl osmé večer v benešovském Kulturním domě Karlov. Hru nastudovali známé osobnosti divadelních prken, co znamenají svět, jako je Simona Stašová, Andrea Daňková či Michal Dlouhý.

Povídky si vyslechnou v benešovské kavárně

Benešov – V rámci Benešovského literárního festivalu začne zítra v Café Na Slovíčko akce s názvem Z pera pana Landolfiho. Od sedmi hodin večer mohou dorazit ti, kteří si chtějí poslechnout pět mistrovských povídek jednoho z nejvýznamnějších italských prozaiků.

I 45 let od úmrtí vzpomínají stále na Rudolfa Verdána

Ctiboř – V obci Ctiboř má pamětní desku, kterou nechali vytvořit zdejší dobrovolní hasiči. Rudolf Verdán se sice narodil v Křečovicích v roce 1899 a zemřel při autonehodě 20. března 1972, ale stále je a byl známá postava Ctiboře i blízkého okolí. Nejen jeho příbuzní na něj pořád vzpomínají. „Nejraději jsme s mým dědečkem chodili do lesa. Skoro celý život byl v mysliveckém sdružení, takže k lesu měl doopravdy blízko," prozradila vnučka Hana Štollová, která společně se svojí maminkou Marií Kozlíkovou, na svého dědečka nezapomněla. Rudolf Verdán byl taktéž dlouhodobý člen dobrovolnického hasičského spolku ve Ctiboři i v dalších obcích. Za svůj život působil také jako učitel po vesnických školách v Tehově, Střechově, Zdebuzevsi i v Chotýšanech.

Čtěte: Do konce měsíce přijdou davy, shodují se v servisech