Benešovského bývalého strážníka prověřuje kriminální služba
Benešov – Údajně hned dva benešovské strážníky včetně velitele Radka Stulíka vyšetřuje podle anonymu, který dorazil do redakce mailem, benešovská kriminálka. Podle starosty Benešova Petra Hostka skutečně kriminální služba vyšetřuje podezření ze spáchání trestného činu zneužití pravomoci městského policisty, ale jen jednoho člena Městské policie Benešov. „Ten však už byl z pracovního poměru propuštěný a Radek Stulík byl na policii podat vysvětlení jako někdejší nadřízený uvedeného strážníka,“ vysvětlil včera starosta Benešova Petr Hostek.

Pár obnovil manželský slib, měl smaragdovou svatbu
Benešov – Ty události od sebe dělí 55 let. Místo „činu“ ale zůstalo totožné, stejně jako hlavní protagonisté. Jimi byli a jsou Daniela a František Sýkorovi z Mrače. Půlkulaté výročí svatby, jíž se vzhledem k odstupu od premiéry říká diamantová, oslavili obnovením manželského slibu v Benešově. Slavnostní chvíle řídil zastupitel města Tomáš Podhola před plnou obřadní síní benešovské radnice.

Přijďte si zazpívat koledy
Benešov – Také vy se už ve středu 13. prosince od 18 hodin můžete zúčastnit akce Česko zpívá koledy. Všechno podstatné v Benešově se odehraje v aule gymnázia díky vstřícnosti vedení školy. Díky tamnímu pěveckému sboru budou mít koledy znovu skvělý zvuk. Ten budou řídit vedoucí sboru Jana Šeborová a Dana Jelínková. Na pódiu se vedle zkušených „domácích“ pěvců představí i hostující zpěváčci z benešovských mateřských škol a premiérově i sbor z DDM doprovázený klavíristkou Alenou Vašákovou. Česko zpívá koledy se koná nejen v Benešově, ale i Sedmpánech, Čechticích a Struhařově.

Připomenou J. E. Purkyněho
Vlašim – Jan Evangelista Purkyně dnešním pohledem je název přednášky Michala V. Šimůnka z Kabinetu dějin vědy AV ČR. Koná se v úterý 12. prosince od 17 hodin ve vlašimském zámku.

Vlašimský mostek se dočká napřesrok rekonstrukce.
Vlašimí projedete napřesrok jen těžko



V Poříčí promluví o cvičišti SS
Poříčí nad Sázavou – Už podruhé se v Poříčí bude vzpomínat na zlé časy Protektorátu Čechy a Morava. Při své přednášce se historik a spisovatel Tomáš Zouzal bude věnovat Poříčí, které se za války ocitlo na hranici výcvikového prostoru SS – Truppenübungsplatz Beneschau. Zouzal se ale zaměří také na to, jak je tato pohnutá historie Benešovska vykládá na školách a k čemu je v životě dobré takové události vůbec připomínat. Vstupné na přednášku v zasedací síni obecního úřadu bude v sobotu 16. prosince od 17 hodin dobrovolné.

Muzikál odehraje studio Ypsilon
Benešov - Tanečně hudební divadlo představí v benešovském Kulturním domě Karlov již v pondělí 11. prosince legendární studio Ypsilon. Od 19.30 si diváci díky známým divadelníkům užijí hru nazvanou Varieté Freda A. aneb chytání větru. Inscenace se podobá zábavnímu americkému divadlu z let minulých. Přítomní si díky tomu užijí příběh plný slavné muziky v podání známých umělců. Na jevišti zahraje Jan Onder, Kamila Kikinčuková, Petr Vršek, Barbora Skočdopolová, Jana Synková, Oldřich Navrátil, Martin Bohadlo, Mikuláš Čížek, Daniel Šváb, Jan Večeřa či Pavel Nový.

Prověřovací cvičení jednotek požární ochrany ve Vlašimi.
Hasiči cvičili zásah kvůli úniku čpavku

Zpěvačka Eva Pilarová zazpívá vánoční písně
Benešov - Známá zpěvačka Eva Pilarová přijede v úterý 12. prosince do Benešova. V rámci svého vánočního tour zazpívá v Kulturním domě Karlov nejen oblíbené vánoční písně a koledy, ale také písničky ze svého repertoáru. Vánoční koncert české pěnice započne v 19.30.

Žáci se představí při koncertě
Týnec nad Sázavou - Mladí umělci z týnecké Základní umělecké školy vystoupí při Vánočním koncertě v úterý 12. prosince od 17 hodin. Akce bude připravena v zasedací síni městského úřadu v Týnci. 

Pohádkový příběh doplní české i zahraniční koledy
Benešov - Putování za vánoční hvězdou. Tak se jmenuje pohádkové divadelní vyprávění, které se uskuteční v úterý 12. prosince v benešovském Městském divadlu Na Poště. Představení odehraje Divadlo Kapsa a diváci se díky nim přenesou do skutečně milého a krásného světa doplněného řadou českých i zahraničních koled.

O vědci si poví na přednášce
Vlašim - Jan Evangelista Purkyně dnešním pohledem. To je hlavní téma přednášky, která se koná ve vlašimském zámku v úterý 12. prosince od 17 hodin. Akci povede Michal V. Šimůnek.

Nehoda dodávky a kamionu na 50. km D1 směr Praha, k níž došlo v neděli 10. prosince.
OBRAZEM: Cestování po dálnici komplikovaly nehody