Při tranzitní jízdě budou před gynekologickou ambulancí muset pokračovat k sokolovně na Masarykovo náměstí. „Důvodem změny dopravy je bezpečnost v části Smetanovy ulice u základní školy," zdůvodnil starosta Jiří Slavík.

Další připravovanou změnou je přeznačení stání v Husově ulici u kruhového objezdu před domem s pečovatelskou službou. V něm jsou ordinace lékařů a doposud na ní většinou parkovali motoristé, kteří mířili k nedalekým obchodům, na úřady nebo do supermarketu, jehož parkoviště bývá zejména ve dnech s akčními slevami zaplněné.

také čtěte: Na bowlingu se vybralo na kočárek pro malou Evinku

Devět míst budou moci využívat v pracovních dnech mezi 6. a 16. hodinou výhradně vozidla s povolením městského úřadu a dvě jsou určená pro auta přepravující osoby se zdravotním postižením. Další uvažovaná změna by se měla uskutečnit mezi novým a starým zámkem v Husově ulici.

„Doposud neudržovanou plochu u požární nádrže bychom chtěli zpevnit a zřídit tam parkoviště. Zatím tam auta parkují nadivoko," uvedl místostarosta Martin Rataj. Zda bude zvažované parkoviště zpoplatněné, zatím vedení radnice zvažuje.

Nepřehlédněte: Starou mateřinku na benešovském Spořilově zboří, stavění nové dokončí v srpnu

Nedaleká odstavná plocha nad kruhovým objezdem u kostela sv. Františka z Assisi byla původně za poplatek, ale kvůli zatraktivnění nedalekého kláštera pro návštěvníky nechala radnice už před časem parkovací automat vypnout.