Kruhová křižovatka bezprostředně navazuje na nový parkovací dům postavený o kus dál v Nádražní ulici u dopravního terminálu. Parkovací dům situovaný mezi ulicí a železniční trať nebylo kvůli kapacitě zařízení možné ještě víc zúžit. Proto je v Nádražní ulici málo místa a nebylo možné v ní vybudovat odbočovací pruh pro vozidla jedoucí od Táborských kasáren na Prahu.

Nedávná rekonstrukce

„Podmínkou stavby parkovacího domu bylo právě vybudování okružní křižovatky u sokolovny, na které se řidiči mohou otočit a pak z jízdního pruhu od Prahy vjet do parkovacího domu,“ vysvětlil místostarosta Benešova Roman Tichovský. Rekonstrukce vozovky Tyršovy ulice tedy přímo navazuje na kolaudaci objezdu.

Finální úprava okolí okružní křižovatky na silnici I/3  na benešovských Červených Vršcích.
Křižovatka na Červených Vršcích je dokončená, lidé v Benešově si oddychli

Přitom právě tato ulice byla odpravována nedávno. Po několika letech trvajících přípravách, měsících prací a několikerém oddálení ukončení stavby byla předána k užívání teprve na začátku května roku 2019.

Důvodů je několik

Na tom, co přesně stálo za zkázou povrchu vozovky vyhotovené z atypických žulových dlaždic, se zainteresovaní nemohli shodnout. Důvodů může být hned několik: provoz hustší, než se původně počítalo, způsob výstavby i projekční příprava. Právě proto se o náklady na rekonstrukci vozovky v níž se sesunuly dlaždice, bude podílet víc subjektů.

Oprava okružní křižovatky v Týnci končí, auta ale místem bez čekání projedou později.
OBRAZEM: Dělníci u týneckého kruhového objezdu ukončili pokládku žulových kostek

„Původní dlažba bude sejmuta a masivní příčné betonové prahy po zhruba šesti metrech zajistí stabilitu nově uložené dlažby,“ dodal Roman Tichovský.