Své kulinářské umění tentokrát pod širým nebem představili v romantické chatové osadě Údolí návratu u Vlašimi hlavní protagonisté pořadu Kluci v akci. Oba sympatičtí šoumeni dorazili do osady stylově, připluli kánoí po Blanici. To ovšem pouze podle scénáře.
Ondřej Slanina a Filip Sajler předváděli na důmyslném plynovém vařiči přípravu chatařského poledního menu – buřtguláše s paprikou, kapustou a houbami. „Houby jsme si nedovezli, osadníci nás zásobili jak sušenými, tak čerstvými hřiby z blízkého lesa,“ uvedli oba kuchaři. V odpoledním vaření předvedli kluci v akci přípravu tatarského bifteku z brambor. V syrovém jídle s topinkou nesměly samozřejmě chybět ingredience známe z masité podoby tohoto gurmánského pokrmu. „Chuť tohoto nepravého tataráku překvapila i jednoho z kuchařů, který jídlo, jak sám přiznal, ochutnal prvně v životě,“ říká Karel Ziegler z osady ÚN. Posledním pokrmem, se kterým se protagonisté známého pořadu pochlubili, byl marinovaný špíz z vepřového masa s rozmarýnem a pečení líni plnění zeleninou.
Současné osadníci pořádali tradiční akci „vaří děti", při níž Ondřej Slanina a Filip Sajler pozorovali možnou budoucí konkurenci a na závěr předali vařečky s vlastnoručním podpisem.