Osmačtyřicetiletý Václav Pošmurný nahradí dosavadního jednatele Stanislava Dvořáka. Ten na funkci rezignoval k poslednímu dni roku. Už zhruba před dvěma týdny nahradil Petra Hostka, který v KIC s.r.o. zastupoval město, benešovský radní Luboš Machulda. „Oba jednatelé mají stejný význam, žádný není první,“ vysvětlil Luboš Machulda.

Oba jednatelé budou práci v KIC zastávat až do května roku 2019. Do té doby chce mít radnice detailní přehled o všech transakcích, které se v KIC uskutečnily do konce roku 2018. K tomu má pomoci audit. Pak vypíše radnice výběrové řízení na nové jednatele. Ti by se měli svých funkcí ujmout nejpozději 1. července.

Ilustrační foto
O lunaparku se už bavit nebudou

„Já v KIC zastupuji město a za tuto práci nepobírám žádný honorář. Václav Pošmurný bude pracovat pouze pro KIC a při jeho práci bude Posázaví o. p. s. tabu,“ ujistil Luboš Machulda.

Václav Pošmurný je zakladatel obecně prospěšné společnosti Posázaví a také společník Czechoslovak originals s.r.o. „Mým úkolem v KIC je prosadit větší provázanosti s organizacemi v našem regionu a konsolidovat provoz této městské s.r.o,“ řekl k tomu Václav Pošmurný.

Ilustrační foto
O lunaparku se už bavit nebudou