Závodní den se skládal tradičně z několika částí – poznáváním rybích druhů, tříhodinového závodu, rybolovné techniky – hodem na terč a z několika zábavných soutěží, kterým svou oblibou opět dominovala střelba ze vzduchovky.

Po ranní prezentaci a rozlosování lovných míst se závodníci odebrali na svá stanoviště a po základním zakrmení úderem deváté hodiny začal závod.

Po tříhodinovém závodě a bezplatném občerstvení všech závodníků, podávaly se kuřecí hamburgery, se mládež vydala po břehu rybníka na několik stanovišť, kde na ně čekaly připravené dovednostní soutěže, za jejichž splnění získávali drobné ceny. Nechyběla též druhá bodovaná část závodu v rybolovné technice, házení udicí na terč.

Závody handicapovaných rybářů na nádrži Záhorská u Kladrub.
Hendikepovaní rybáři měli svůj první letošní závod

Prvních pět dětí v každé kategorii, tři nejlepší v rybolovné technice, nejlepší rybářka a největší ulovená ryba si odnesly hodnotné ceny od sponzorů.

Nejlepší výkon v rybolovné technice předvedl David Khek, který se stal vítězem, druhou příčku obsadil Josef Štefanica a bronz získal Štěpán Andrle. Největší rybu, 56centimetrového kapra, ulovil kladrubský Josef Štefanica.  Nejlepší závodnicí se stala Denisa Kubešová, která se ve své kategorii umístila na bronzovém třetím místě.

Vítězi závodů se stali kácovský Petr Daniš a kladrubský Jan Kovář. Stříbrné medaile získal kladrubský Josef Štefanica a mladoboleslavská Markéta Kronusová, pro kterou to byl první závod. Bronzoví skončili Radim Hořt a Denisa Kubešová.

Aby nikdo ze závodů neodešel zklamaný, připravili pořadatelé pro každého závodníka hodnotně naplněnou tašku od velkého množství dárců a sponzorů.

Výroba dárku pro maminku ke Dni matek v Domě dětí a mládeže v Benešově.
OBRAZEM: Děti vyrobily srdíčka pro maminky