Připomněl, že na místech hned několika rozmanitých malérů (z nichž tím největším byla nehoda linkového autobusu převráceného na stráň u rybníka za obcí i s figuranty majícími věrné modely rozmanitých zranění) se uplatnila moderní technika včetně policejního dronu. „Poprvé se na cvičení podařilo pozorovatelům prezentovat letecké záběry z bezpilotního prostředku – a dále obraz a zvuk z interiéru převráceného autobusu, které přenášel kamerový vůz policie,“ připomněl Truxa. 

Hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová.
Hejtmanka lákala pozornost ke středním Čechám. Ve Washingtonu


Neméně důležité je však také vyhodnocení dalších „poprvé“. Premiéru měla rovněž účast mobilních operačních pracovišť středočeských ředitelství policie i záchranné služby, jejichž posádky řídily činnost zasahujících týmů prostřednictvím radiostanic. Prověřovaly ovšem nejen komunikaci s vlastními jednotkami, ale i mezi jednotlivými složkami navzájem – s pomocí informačních systémů a datových vět. 

Druhý den voleb do poslanecké sněmovny - Chotouň
Střední Čechy: Máme celkem 26 poslanců


„Akce měla za úkol ukázat a prověřit možnosti vzájemné spolupráce jednotlivých složek integrovaného záchranného systému a účastnily se jí jednotky Středočeského, Jihočeského, Ústeckého kraje i hlavního města Prahy a Městská policie Benešov,“ uvedl Truxa. S tím, že dovednosti i schopnosti zasahujících jednotek byly na několika stanovištích prověřovány přímo v reálných situacích věrně napodobujících skutečnou událost. Vedle dopravních nehod nechyběly požár, pohřešování, posttraumatický šok – a to včetně účasti figurantů vystupujících i poněkud emotivně až téměř hystericky. Právě tak jak se to leckdy stává i ve skutečnosti, když jde do tuhého.