Přemístění odběrného místa je výsledkem úsilí vedení města, na jehož stolech se hromadila kritika občanů. Ti se obávali, že se s přibývajícím počtem nemocných a testovaných výrazně zvýší riziko nákazy návštěvníků polikliniky na Malém náměstí. V ní totiž tamní lékaři dál ordinují.

Kraj však na výtky města řekl nejprve ne. Jeho bezpečnostní rada v čele s hejtmankou Jaroslavou Pokornou Jermanovou sdělila, že k přemístění není důvod. „Odběrové místo je bezproblémové, mimořádně zabezpečeno a pod trvalou kontrolou kamer městské policie,“ sdělila hejtmanka.

Odběrový box v Benešově.
Odběry k testům na koronavirus se přestěhují k bazénu

Jen za několik hodin ale otočila. „Odběrové místo na vyšetření vzorků na onemocnění Covid-19 bude od úterý 24. března fungovat na parkovišti u plaveckého bazénu,“ sdělila v neděli 22. března s tím, že takzvaný drive-in odběrový box, pro odběr krve přímo z automobilu už na parkovišti stojí, i když ho tam hasiči přivezli až v pondělí po poledni.

„Jsme rádi, že nám bezpečnostní rada kraje vyšla vstříc,“ zhodnotil při přestávce na oběd vývoj situace benešovský starosta Jaroslav Hlavnička.

Dodržujme rozumná opatření, nerozumná kritizujme
Online reportáž

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník