S vykrajováním pomáhali menším dětem rodiče, větší to zvládaly samy. Ke zdobení se většinou používal různý přírodní materiál, ale v několika případech i jiný, například kuchyňské nože, lžíce nebo čepice.

Fantazii se meze nekladly, což bylo na konečné výstavce hotových výtvorů vidět. Jeden výtvor byl doveden k dokonalosti tím, že byl opatřený zapálenou čajovou svíčkou a v šeru, které na konci akce nastalo, vytvářel halloweenskou atmosféru.

Vybrat několik nejhezčích dýní nebylo pro tříčlennou porotu vůbec snadné. Po předání hlavních cen autorům vybraných výtvorů došlo i na ocenění všech účastníků, a to rozdáním drobných cen.

Perníčkový víkend ve Včelím světě v Hulicích.
Včelí svět naplnila vůně medových perníčků

Mimo hlavní téma akce, kterým bylo samozřejmě zdobení dýní, si mohl každý z účastníků vyrobit i jiné věci. Připraveny byly papíry, na které se dalo lepit listí ze stromu a vytvořit tak například originální vlasy k namalované tváři, nebo nazdobit list a přilepit k němu lékařskou lopatku. Nechybělo ani občerstvení, v rámci něhož byla dýně důležitou ingrediencí. Ochutnat bylo možné polévku a různé pečené dobroty.

Nedělní odpoledne se vydařilo, užily si ho nejen děti, ale i rodiče. Povětrnostní podmínky akci také přály, byla polojasná obloha a na konec října příjemné teplo. Lepší počasí si organizátorky snad ani nemohly přát. Patří jim velké díky za celkovou organizaci a za jejich nadšení pro věc.

Vladimír Trmal

Prvňáci ze ZŠ Chotýšany.
Školáci se v chotýšanském 'nebi' cítí jako v sedmém nebi
Ilustrační foto.
Požár auta zpomalil dopravu na D1