Z úzkých ulic kolem paneláků ze sedmdesátých a osmdesátých let minulého století, jimiž se jen stěží proplétají vozy hasičů a zdravotníků, zmizí rázem až 100 aut.

„Na místě novostavby bylo parkoviště pro padesátku vozů a jeho kapacita se dnes vlastně zdvojnásobuje,“ řekl na místě starosta Benešova Petr Hostek.

Dílo na ploše 35 krát 38 metrů pojme vedle aut zdravých motoristů také pět vozidel zdravotně postižených řidičů.

Ilustrační foto
Zima ovládla silnice. Někde se solí, jinde ne

Pro nájezd na horní plochu, kam se vejde 49 vozů, využijí řidiči rampu. Ta na místě stála už v době, kdy zdejší kotelnu zásobovaly nákladní auta uhlím.

Stavba parkoviště Bezručova III, která vyšla na 25 milionů korun, si vyžádala v sídlišti také další práce. Ty se v jeho ulicích odehrávaly kvůli havarijnímu stavu tamní kanalizace.

„Jsem ráda, že už stavba skončila. Zejména její zakládání zatěžovalo celé sídliště velkým hlukem,“ popsala při včerejší malé slavnosti obyvatelka nedalekého paneláku Markéra Zikmundová.

Jak uvádí dokumentace k dílu, mají v budoucnu využívat parkoviště pouze rezidenti, tedy obyvatelé sídliště na základě provozního řádu města.

Nárůst počtu automobilů nejspíš města přiměje k výstavbám dalších parkovacích domů. „Jeden bude v Nádražní ulici a plánujeme stavět také další označené Bezručova IV,“ dodal starosta Benešova.

Piano. Ilustrační foto.
KRÁTCE: Vánoční koncert pomůže sehnat peníze na piano
Betlémské světlo. Ilustrační foto.
Betlémské světlo dovezou skauti v neděli do Čerčan